FOTO ⟩ Nerimstoties nepieredzētajam karstumam, Eiropas dienvidos turpina plosīties savvaļas ugunsgrēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Nerimstoties nepieredzētajam karstumam un gaisa temperatūrai pārsniedzot 40 grādus pēc Celsija, Eiropas dienvidos turpina plosīties savvaļas ugunsgrēki.

Nerimstoties meža ugunsgrēkam netālu no Bordo, Francijas varasiestādes svētdien bijušas spiestas paplašināt evakuāciju.

Ugunsgrēks Latestdebušā pieņēmies spēkā un apdraud kempingus, teikts vietējo varasiestāžu paziņojumā.

Jau iepriekš ugunsgrēka dēļ savas mājas un vasarnīcas šajā apkārtnē bijuši spiesti pamest vairāk nekā 14 000 cilvēku.

Foto: Savvaļas ugunsgrēki Dienvideiropā

Ugunsdzēsēji ar liesmām cīnās jau kopš otrdienas, taču stiprā vēja un izkaltušās zemes dēļ liesmas strauji izplatās, un līdz šim izdegusi jau 10 500 hektāru liela platība.

Tikmēr mediji ziņo, ka lielā karstuma dēļ Spānijā un Portugālē jau miruši vairāki simti cilvēku, kamēr haosu vairo savvaļas ugunsgrēki.

Svētdienas pēcpusdienā izcēlies ugunsgrēks pie Ponas de Vilomaras, kas atrodas aptuveni 50 kilometrus uz ziemeļiem no Barselonas, un tikai sešu stundu laikā izdeguši jau aptuveni 1000 hektāri meža. Liesmas nopostījušas arī mājas un iznīcinājušas automobiļus. Evakuēti aptuveni 200 cilvēku, ziņo Katalonijas iekšlietu ministrs Žuans Elena.

Svētdienas vakarā Spānijā kopumā plosījās aptuveni 30 meža ugunsgrēki.

Savukārt Portugālē aptuveni 1000 ugunsdzēsēju cenšas apslāpēt 16 ugunsgrēkus. Piektdien Portugāles ziemeļaustrumos katastrofā gājis bojā ugunsdzēsēju lidmašīnas pilots.

Saskaņā ar Dabas aizsardzības un mežu institūta (ICNF) datiem liesmas nedēļas laikā kopumā nopostījušas jau 30 000 hektāru meža.

Arī Itālijā visā valsts teritorijā ugunsdzēsēji cīnās ar savvaļas ugunsgrēkiem.

Pēc nepieredzētā sausuma, ko pēdējo nedēļu laikā pieredzējusi Sicīlija, salā vienlaikus plosās trīs ugunsgrēki. Liesmu apslāpēšanā iesaistītas divas lidmašīnas un helikopters.

Ugunsgrēki izcēlušies arī uz dienvidiem no L'Akvilas Itālijas kontinentālajā daļā un pie Vinči pilsētiņas netālu no Florences.

Tikmēr ugunsdzēsēji ziņo, ka Ziemeļitālijā uz austrumiem no Trento situācija ir uzlabojusies.

Nedaudz uzlabojusies situācija arī Bibionē, kur ļaudis, glābjoties no liesmām, patvērumu meklēja jūrā un tos nācās glābt krasta apsardzei.

Tikmēr Grieķijā pēdējo 24 stundu laikā norisinājusies cīņa ar 119 savvaļas ugunsgrēkiem, un amatpersonas ziņo, ka daudzviet valstī saglabājas ļoti augsts ugunsgrēku risks.

Pirmdien īpaši lielas briesmas draud Atēnu apkārtnē, Eibojas, Krētas, Lesbas un Samas salās, kā arī Peloponesas pussalas ziemeļaustrumos, brīdina Civilās aizsardzības pārvalde.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu