Festivāli, koncerti un ēdiena svētki. Pasākumu ceļvedis nedēļai

Foto: Tsezarina/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šonedēļ piedāvājumā ir plaša izklaides programma gan rokmūzikas, gan klasiskās mūzikas cienītājiem, kā arī gardēžiem un pašiem mazākajiem. Ieskaties pasākumu ceļvedī nākamajai nedēļai!

19. jūlijs

Papildinot Latvijas Nacionālās bibliotēkas 4. stāvā apskatāmo izstādi "Gadsimta lieciniece. Satikšanās ar Valentīnu Freimani", 19. jūlijā bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks kinolektorijs.

Skatītājiem tiks piedāvāta Žana Kokto 1950. gada filma "Orfejs". Filmā dzejnieks Orfejs seko savai mirušajai sievai uz pazemi, kur iemīlas Nāvē. Kinolektorija iesākumā – Valentīnas Freimanes 2011. gadā Mākslas festivālā "Cēsis" sniegtie ievadvārdi par attiecīgo filmu. Ieeja bez maksas.

Savukārt baritons Armands Siliņš, pianists Ēvalds Lazarevičs un komponists Platons Buravickis 19. jūlijā plkst. 20.00 aicina uz koncertu "Dzīves iespējas" kultūrvietā "Tu jau zini kur" Tallinas ielas kvartālā.

Latvijas koncertdzīvē vokālā kamermūzika skan salīdzinoši reti, vēl jo retāki ir piemēri ar laikmetīgo vokālo kamermūziku, tāpēc katrs jaundarbs un jauna programma šajā žanrā ir svinēšanas cienīgs notikums.

"Sansusī" piedāvās jaunu laikmetīgās mūzikas programmu, ko veidos komponists Platons Buravickis, operas solists Armands Siliņš un laikmetīgajā mūzikā un performances mākslā strādājošais pianists Ēvalds Lazarevičs. Koncerta konceptuāli vizuālo tēlu veidos audiovizuālais un digitālo mediju mākslinieks Jurģis Peters un gaismu mākslinieks Niks Cipruss.

Koncerta fokusā būs Platona Buravicka un Gundegas Šmites jauno vokālo ciklu pirmatskaņojumi, kurus papildinās amerikāņu konceptuālista Richard Beaudoin kamermūzika. Abi vokālie cikli tapuši speciāli šiem izpildītājiem. Pirms koncerta paredzēta muzikologa Dāvja Eņģeļa ievads par koncertā gaidāmo programmu.

Taču popmūzikas cienītāji var apmeklēt Tallinas kvartāla "Angāru", kur 19. jūlijā uzstāsies zīdainā tembra īpašnieks, mūziķis Kriss Noa (Chris Noah). Neaizmirstamam vakaram sagatavos šarmantā MARTA (plkst. 20:00), bet jau 21:00 par košām atmiņām parūpēsies Kriss Noa. Pēc koncerta gurnus iekustinās DJ AG.

20. jūlijs

20. jūlija trešdienā ar koncertu K. K. fon Stricka villas dārzā uzstāsies trio "Kautkaili". "Kautkaili" pamatā ir eksperimenti ar nostalģiju mūzikā, sakausējot latviešu 90-to gadu alternatīvo popmūziku ar pasaulīgu soulmūziku, izmantojot mūsdienīgus skaņu slāņus. 

Grupas izdotās dziesmas ir iekarojušas Latvijas radiostaciju viļņus un dziesmas "Kaut kaili" video saņēmis "Zelta mikrofonu" kā labākais savā kategorijā. 

Trio veido dziedātāja Kristīne Pāže, multiinstrumentālists Didzis Bardoviskis un ģitārists Kaspars Vizulis.

Savukārt Āgenskalna iedzīvotāji var apmeklēt "Balodi", kas aicina uz "sālsmaizi" savās jaunajās mājās - 20. jūlijā tiks atklāti Ūdenstorņa pagalma koncerti ar grupu "JUUK".

Folkroka un kantrī grupa "JUUK" izpilda pašu sacerētu mūziku un reizēm arī pa kādai dziesmai no latviešu pagrīdes un tradicionālās folkmūzikas scēnas.

2019. gadā grupas "JUUK" albums "Indulgenču tirgotāji" tika atzīts par labāko ierakstu TVNET gada albumu topā.

21. jūlijs

21. jūlijā "ATTA CENTRE" Krasta ielā tiks atklāts pirmais "ATTA KRASTA FESTIVĀLS", kura ietvaros notiks "Street Food" festivāls un kolekcionāru tirdziņš ar unikāliem piedāvājumiem. Festivāls gaidīs viesus no plkst. 15.00 līdz 23.00. Par apmeklētāju muzikālo garastāvokli rūpēsies DJ Toms Grēviņš un "Radio trio" soliste Madara Dzintara ar grupu.

Pasākumā piedalīsies meksikāņu un japāņu virtuves ēdinātāji, tāpat varēs nobaudīt "ATTA CENTRE" virtuves gardumus un malkot gardus dzērienus, vērojot vienu no dzīvīgākajām Rīgas ielām, Krasta ielu.

22. jūlijs

22. jūlijā Andrejsalā uz "Wondersala" skatuves kāps divas populāras latviešu grupas -"Astro'n'out" un "Sudden Lights". 

"WONDERSALA" šīs vasaras sākumā atklāja jaunu, industriālu koncertu un pasākumu norises vietu tepat Rīgā, Andrejsalā. Līdz šim uzstājušās jau vairākas grupas un mākslinieki, pulcējot tūkstošiem mūzikas un ballīšu mīļotāju.

Foto: ieskats "Wondersala" koncertos

Savukārt Ventspilī no 22. līdz 24. jūlijam norisināsies "Ghetto Games" festivāls. Festivāls norisināsies jau desmito reizi, kura laikā skatītāji varēs vērot ekstrēmo sporta veidu - BMX, "inline", "skate" un skūteru - sacensības dažādās vecuma grupās. Protams, neiztikt bez ielu sporta veidiem - futbola, basketbola un florbola, kā arī "Ghetto Dance" un "Fight".

Tāpat pēc divu gadu pārtraukuma atgriežas festivāls "Saldus Saule", kas norisināsies 22. un 23. jūlijā Kalnsētas parkā.

Arī šogad uz skatuves kāps gan leģendāras un visiem zināmas zvaigznes, gan arī lieliski mākslinieki, kurus esam iepazinuši pavisam nesen. Tāpat kā iepriekšējos festivālos "Saldus Saule", no piektdienas pievakares līdz svētdienas pusdienlaikam pļavā pie upītes būs pieejama festivāla telšu pilsētiņa, notiks atrakcijas, festivāla gadatirgus, būs gan garšīgi ēdieni, gan dzērieni, bet visam pāri – festivālam Saldus Saule raksturīgā īpaši siltā kopābūšanas, mūzikas un dzīves svinēšanas atmosfēra.

Šogad festivālā uzstāsies "Dzelzs vilks", Ivo Fomins, "Citi zēni", "Inokentijs Mārpls", "Pienvedēja Piedzīvojumi", "Dzeltenie pastnieki", "Sudden Lights", Louie Fontaine, "Bloody Heels", "Indygo", "Colt", "DivDiv", "Rusted Wheel", Linga, "Opus pro", Džonijs Salamanders (Johnny Salamander) un citi mākslinieki.

23. jūlijs

23. jūlijā atgriežamies K.K. fon Stricka villas dārzā, kur viesus gaida spilgts mūzikas pasākums labāko brīvdabas festivālu tradīcijās – "Botānika" apvieno neatkarīgās kulta grupas "AloeVera" koncertu, deju setu "Dodiet pasaulei iespēju: John Lennon & Yoko Ono" un kulta "Coachella" atmosfēru, kur valda mīlestība, miers un neatkārtojams festivālu stils.

Vakara galvenais notikums būs brīnišķīgais neatkarīgās un tagad Krievijā aizliegtās grupas "AloeVera" koncerts. Viņu dziesmas skan filmās, bet populāru izpildītāju skaņdarbu kaverversijas vienmēr izpelnās sajūsminātas kritiķu atsauksmes. Grupas popularitātes noslēpums ir patiess, atklāts izpildījums un muzikāli nevainojami skaņdarbi, kā arī izaicinošs un pat nedaudz provokatīvs repertuārs.

Savukārt gardēži tiek aicināti jau sestajos "AUGam" ēdiena svētkos! "AUGam" ir nevalstiskā organizācija, kuras mērķis ir veicināt augu valsts uztura pieejamību, ērtību un ilgtspēju.

Lai iepazīstinātu rīdziniekus un pilsētas viesus ar videi un dzīvniekiem draudzīgu dzīvesstilu, augu valsts ēdiena svētki pulcēs aptuveni 15 uzņēmumu, kas dienas garumā pasniegs vegāniskus ēdienus sezonālās noskaņās.

Svētku apmeklētāji šajā reizē varēs novērtēt jaunus ēdinātājus un vegānisku pārtikas produktu tirgotājus. Būs arī nesen tirgū ienākušu produktu degustācija.

Tāpat 23. jūlijā norisināsies Āgenskalna apkaimes svētki. Mazo ieliņu šarms, romantiskas kafejnīcas, talantīgi cilvēki – tāda ir šī apkaime, un to kopīgi aicinām svinēt 23. jūlijā!

Foto: Atklāj Latviju: Āgenskalns

Nometņu ielas noslēpumus palīdzēs atklāt teātra trupa "Kvadrifrons", radošajās darbnīcās varēs apgūt cirka mākslas pamatus, apdrukāt audumu, iepazīties ar apkaimes vēsturi, koncertprogrammā uz vienas skatuves satiksies Āgenskalnā dzīvojošie profesionālie mūziķi, bet vakaru noslēgs "Jakob Noiman festival band".

Svinību programma:

  • 12.00 Svētku atklāšana, uzrunas;
  • 12.00 – 13.00 Ielu mūzikas programma;
  • 12.00 – 18.00 Radošās darbnīcas, "Rīgas cirka" meistarklases un priekšnesumi, apkaimes amatnieku un mājražotāju tirdziņš;
  • 12.00 – 21.00 Teātra trupas "Kvadrifrons" staigājamā izrāde;
  • 14.00 – 16.00 Āgenskalna jauno mūziķu programma "Svaigs" Āgenskalna tirgus laukumā;
  • 17.00 – 23.00 Koncertprogramma "Āgenskalna šķautnes" pie RTU sporta centra (ieeja no Meža ielas);
  • 17.00 – 19.00 Profesionālo Āgenskalna mūziķu programma no senās mūzikas līdz mūsdienām;
  • 20.00 – 21.00 "Poētiskais kvartets" ar "Jakob Noiman festival band" piedalīšanos.

24. jūlijs

24. jūlijā Čiekurkalnā, Rusovas ielā 9 no plkst. 10.00 līdz 15.00 norisināsies ikmēneša Latvijas Mājražotāju tirdziņš.

Raksts tapis sadarbībā ar "Coca-Cola".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu