Sodīti policisti saistībā ar 10. maija notikumiem pie pieminekļa Pārdaugavā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aplietais okupantu piemineklis Pārdaugavā.
Aplietais okupantu piemineklis Pārdaugavā. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts policija sodījusi savus darbiniekus saistībā ar 10. maija notikumiem pie padomju pieminekļa Pārdaugavā, vēsta LTV Ziņu dienests. 

Kā noskaidroja LTV, amatā pazeminātas trīs Rīgas reģiona policijas pārvaldes amatpersonas, bet viena no dienesta atvaļināta. Zināms, ka starp sodītajiem ir Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes viena bataljona komandieris, iecirkņa priekšnieka pienākumu izpildītājs un viens inspektors.

Pēc tam, kad neatļauta pulcēšanās pie pieminekļa, Krievijas slavināšana un tās iebrukuma attaisnošana Ukrainā teju netraucēti varēja notikt, piedaloties vairākiem simtiem cilvēku, policija bija sākusi dienesta pārbaudi.

Darbiniekiem pārmeta, ka tie nav klausījuši savai vadībai. Tai skaitā nav pildījuši pat policijas priekšnieka Armanda Ruka skaidri un nepārprotami dotās pavēles nekavējoties pārtraukt likumpārkāpumus un izklīdināt sapulcējušos.

Dienesta pārbaude vēl turpinās un ne policija, ne Iekšlietu ministrija plašākus komentārus nesniedza.

Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons pauda uzticību Valsts policijas vadības lēmumiem: "Valsts policijas priekšnieka apņemšanos, ka pret naida noziegumiem un izpausmēm būs nulle tolerances, uztveru kā viņa solījumu un apņemšanos. Man nav pamata apšaubīt Valsts policijas lēmumus un motivāciju šo apņemšanos īstenot."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu