"Es nezināju, ka ir tik traki!" Diānu Kubasovu šokē latviešu izpratne par finanšu jautājumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram

Dzīvesstila blogeri, skaistumkonkursu dalībnieci un modeli Diānu Kubasovu šokē tas, ka latviešu tauta nedomā par iekrājumiem, pēc savu sekotāju aptaujas par iekrājumiem viņa secina "Instagram" īsajos stāstiņos. 

Tā kā viena no jomām, kurā darbojas skaistule Kubasova, ir nekustamie īpašumi, viņa visai bieži runā par finanšu jautājumiem un sniedz padomus.

"Es zināju, ka Latvijā - kā jau postpadomju valstī - ar elementāru finanšu izglītību ir problēmas, bet nezināju, ka ir tik traki un ka tiešām tik daudz cilvēku nezina, kas ir "drošības spilvens"," neizpratnē ir modele.

Viņa paskaidro, ka "drošības spilvens" ir rezerves budžets gadījumā, ja notiek kaut kas neparedzēts: "Tas ir ārkārtas fonds. Piemēram, ja notiek kaut kas ar veselību, mājokli, mašīnu, vai ja pazaudē darbu, vai jāpārceļas uz ārzemēm."

Daloties zināšanās, latviešu skaistule teic:

"Ekonomisti saka, ka ir rezervei būtu jāuzglabā trīs līdz sešas mēnešalgas. Ņemot vērā mūsdienu situāciju, es iesaku uzglabāt pat vairāk."

"Šī tēma šobrīd ir īpaši aktuāla ekonomiskās situācijas dēļ, vispirms jau pandēmijas dēļ, jo daudzi cilvēki piedzīvoja izmaiņas gan personiskajā dzīvē, gan darbā un biznesā, tāpat arī karš – mēs redzam, cik svarīgs ir šis "drošības spilvens", ja tev kaut kur ir jābēg," pārdomās dalās Kubasova.

Pieredze un zināšanas finanšu nozarē ļāvušas Kubasovai tikt arī pie sava īpašuma saulainajā Bali. Kubasova jūnija beigās paziņoja, ka par brangu naudu iegādājusies villu gleznainajā Bali.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu