VIDEO ⟩ Krievijas propagandas TV pārraida sižetu par ģimeni, kuri kompensāciju par dēla nāvi iztērējuši jaunam auto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Krievijas propagandas televīzijas kanāla "Rossija 1" raidījums "Вести недели" 17. jūlija vakarā demonstrēja raidījumu par Ukrainas karā bojāgājušo virsseržantu Alekseju Malovu, vēsta medijs "Meduza".

Vietnē "Smotrim.ru", kas pārraida un publicē Viskrievijas televīzijas un radioraidījumu kompānijas TV kanālus, atspoguļoja TV programmu, kurā nebija stāsta par Malovu. Taču tajā pašā laikā sociālajos tīklos parādījās programmas versija ar citu sižetu secību, kurā bija stāsts par Malovu.

Stāstā teikts, ka Malovs bijis tanku komandieris un gājis bojā "īpašās operācijas" Ukrainā dēļ. Pēc nāves viņš tika apbalvots ar Drosmes ordeni. Sižetā nekas nav teikts par seržanta nāves apstākļiem un datumu. Spriežot pēc vairākām bojāgājušo fotogrāfijām, kas tika iemūžinātas, 31 gadu vecais Malovs tika nogalināts 26. februārī.

"Rossija 1" sižetā runāts par to, kā bojāgājušā vīrieša radinieki iztērējuši no valsts pienākošo kompensāciju. Malova tēvs stāsta, ka "dēla piemiņai" ģimene iegādājusies "pilnīgi jaunu automašīnu".

"Jaunā "Lada" tika iegādāta par to, ko tautā sauc par "zārka naudu", un oficiāli – vienreizēju pabalstu mirušā ģimenei. Tēvs stāsta, ka Aleksejs sapņojis par baltu auto," stāsta raidījuma korespondents Sergejs Zeņins.

Cik kompensācijā saņēma Alekseja Malova ģimene, sižetā nav norādīts. Saskaņā ar likumu cietušo tuviniekiem pienākas 7,4 miljonu rubļu kompensācija kā vienreizējs maksājums. Turklāt martā kara noziedznieks Vladimirs Putins lika samaksāt upuru ģimenēm papildu piecus miljonus rubļu. Reģionālās iestādes arī maksā kompensāciju - no viena līdz trim miljoniem rubļu.

"Lada" mājaslapā norādīts, ka video redzamais "Grant" modeļa auto maksā no 698 tūkstošiem rubļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu