Karstuma dēļ Londonas lidostā kūst skrejceļš. Reisi atcelti vai novirzīti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: William Perugini/Shutterstock

Lielbritānijas iedzīvotājiem pašlaik nākas saskarties ar milzīgu karstumu, kura dēļ pirmdien atcelti reisi Londonas Lutonas lidostā, kas ir zemo cenu aviokompāniju galamērķis. Reisi atcelti vai novirzīti, jo neliela daļa skrejceļa sākusi kust, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lutonas lidosta nav vienīgā lidosta, kurā radušās karstuma radītas problēmas. Atsaucoties uz CNBC, Lielbritānijas Karaliskie gaisa spēki karstuma dēļ nevarēja izmantot Oksfordšīrā esošo bāzi, jo arī tur novērotas problēmas ar skrejceļu.

Pirmdien gaisa temperatūra Londonā sasniedza +39 grādus, bet otrdien prognozētā gaisa temperatūra ir vēl augstāka.

Karstums ietekmējis arī cita veida pārvietošanās iespējas Lielbritānijā. Tā, piemēram, vietējais dzelzceļa uzņēmums aicinājis iedzīvotājus braukt ar vilcienu tikai "galējas nepieciešamības gadījumā".

Tāpat uzņēmums "Network Rail" samazināja maksimālo braukšanas ātrumu vairākos dzelzceļa maršrutos un atcēla vairākus reisus. Uzņēmums vēstīja, ka Skotijā uzstādīts aprīkojums, kam jānodrošina, lai karstums neradītu nekādas problēmas dzelzceļa infrastruktūrai.

Paredzams, ka nākotnē līdzīgi karstuma viļņu radīti incidenti turpināsies. Skrejceļi Brīznortonas bāzē Oksfordšīrā bija kusuši arī pērn, un eksperti norāda, ka Lielbritānijai sava infrastruktūra jāpielāgo augstākām gaisa temperatūrām. Klimata pārmaiņu dēļ Lielbritānija pieredz arvien intensīvākus karstuma viļņus, kas nākotnē kļūs vēl nopietnāki.

Paredzams, ka Lielbritānijā klimata pārmaiņu dēļ būs biežāki un bīstamāki karstuma viļņi un spēcīgākas vētras, kas skars ne tikai transporta infrastruktūru, bet tiešā veidā varēs apdraudēt cilvēku dzīvību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu