Ķekavas un Carnikavas iedzīvotājiem par apkuri būs jāmaksā četrreiz vairāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

No augusta Ķekavā un Carnikavā apkures tarifs būs četras reizes augstāks. Lielās izmaksas satrauc ne vien iedzīvotājus, bet arī pašvaldības, vēsta "ReTV".

Apmēram četras reizes apkures tarifs jau no augusta kāps Carnikavā un Ķekavā, kur kā kurināmais tiek izmantota tikai gāze. SIA "Ķekavas nami" aprēķini liecina, ka 55 kvadrātmetru lielam dzīvoklim apkure izmaksās no 120 eiro renovētā mājā līdz pat 330 eiro sliktā stāvoklī esošā mājā.

Tomēr vairums uzrunāto ķekaviešu "ReTV" pauž, ka uzkrājumu apkurei neesot, jo nav, no kā veidot.

Pašvaldībā prognozē, ka mājokļa pabalsta saņēmēju skaits no pašreizējiem 147 palielinātos līdz 440, līdz ar to radot gan fiziskas, gan finansiālas problēmas Sociālā dienesta darbībā.

"Pirmajā pusgadā, līdz jaunajam gadam finanšu kapacitātes mums visdrīzāk pietiktu, ņemot vērā vēl 50% valsts atbalstu, savukārt ar darbaspēku tiešām ir grūtāk. Sociālais dienests ir vērsies pašvaldībā ar lūgumu pieņemt divus papildu darbiniekus," saka Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko.

Apkures tarifu pieaugums rudenī plānots arī Tukumā, Talsos un vairākās citās pilsētās. Tā kā gāzes cena ir atkarīga no biržas cenām, neesot garantijas, ka rudenī tarifi nebūs jāpaaugstina vēlreiz.

 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu