"Twitter" pret Masku. Tiesa oktobrī sāks skatīt uzņēmuma pirkuma līguma laušanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: rafapress/Shutterstock

Mikroblogošanas vietni "Twitter" pārvaldošā uzņēmuma sūdzību par elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" vadītāju Īlonu Masku, kurā viņš vainots "Twitter" iegādes līguma laušanā, tiesa Delavēras štatā sāks izskatīt oktobrī, otrdien, 19. jūlijā, paziņoja tiesnese Ketlīna Makormika.

Viņa norādīja, ka par konkrētu izskatīšanas sākuma datumu ar tiesu jāvienojas prasītājam un atbildētājam.

Maska advokāti bija pieprasījuši lietu sākt izskatīt februārī, tomēr tiesa lēmusi par labu "Twitter", kas vēlas, lai izskatīšana sāktos agrāk. "Twitter" advokāti bija lūguši lietu sākt izskatīt jau septembrī.

Savā sūdzībā "Twitter" aicina tiesu likt Maskam pabeigt tā iegādi par 44 miljardiem ASV dolāru, uzsverot, ka nekāda finansiāla kompensācija nevar labot ļaunumu, ko viņš nodarījis šim uzņēmumam.

Masks 8. jūlijā paziņoja, ka atsakās no darījuma par "Twitter" iegādi, un apsūdzēja "Twitter" maldinošu paziņojumu izteikšanā par viltus kontu daudzumu šajā platformā. Iegādes līgumu par 44 miljardiem dolāru Masks parakstīja aprīlī.

Savukārt "Twitter" advokāti sacījuši, ka Maska argumenti ir tikai iegansts, lai atteiktos no darījuma.

"Twitter" uzstāj, ka neīstu kontu īpatsvars platformā ir mazāks nekā 5%, bet Masks apgalvo, ka tas ir daudz lielāks un ka uzņēmums neļauj noskaidrot viltus kontu patieso skaitu. Masks maijā paziņoja, ka darījums par "Twitter" iegādi netiks īstenots, ja viņš nesaņems pierādījumus par neīsto kontu īpatsvaru šajā platformā.

Noslēgtais līgums par "Twitter" iegādi paredz kompensāciju viena miljarda dolāru apmērā par tā laušanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu