Mūzikas pasākumi, brīvdabas tirdziņš un "Summer Sound". Pasākumu ceļvedis nedēļai

"Summer Sound" festivāls Liepājā. Foto: Zane Bitere/LETA
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

No 25. jūlija līdz 31. jūlijam Latvijā norisināsies pasākumi dažādām gaumēm. Iedzīvotāji tiek aicināti apmeklēt brīvdabas tirdziņu, aizraujošu stāstu vakaru, kā arī dažādus mūzikas pasākumus, piemēram, "Summer Sound". Ieskaties pasākumu ceļvedī nākamajai nedēļai!

25. jūlijs

2022. gada 11. jūlijā, ar laivu pārvarot 10 117 kilometrus, no spriedzes pilna ceļojuma pāri Indijas okeānam mājās ir atgriezies pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis.

Šī notikuma dēļ 25. jūlijā no plkst. 18:30 līdz 21:00 tiek organizēts stāstu vakars "Airu laivā pāri Indijas okeānam (ar nepieredzētu finišu Somālijā)". Pasākums norisināsies vietā "Vakars uz ezera".

Šis ir trešais posms projektā - apkārt pasaulei bez motora, bez burām. 2016. gadā Kārlis un Gints pārairēja Dienvidatlantijas okeānu, 2018 gadā Kārlis un Linda šķērsoja Dienvidameriku uz tandēma.

Tajā pašā gadā Kārlis vienatnē turpināja airēt pāri Klusajam okeānam no Peru uz Malaiziju, kur viņš ieradās 2020. gada jūnijā.

Ieturot pusotru gadu pauzi Covid-19 dēļ, Kārlis atgriezās Āzijā, lai turpinātu ceļu uz Āfriku, Tanzāniju. Okeāna šķērsojuma noslēgums izvērtās ļoti bīstams ar neparedzētu finišu Somālijā

26. jūlijs

26. jūlija vakarā Tallinas kvartāla angārā atgriežas košie koncerti. Tallinas kvartāls ir noorganizējis jauku mūziku un romantisku piedzīvojumu, jo uz angāra skatuves kāpj zīdainā tembra īpašnieks un mūziķis Chris Noah.

  • Plkst. 20:00 neaizmirstamam vakaram uzstāsies MARTA.
  • Plkst. 21:00 par košām atmiņām parūpēsies Chris Noah.
  • Pēc koncerta gurnus iekustinās DJ AG.

27. jūlijs

27. jūlijā plkst 19:30 fon Stricka villas dārzā norisināsies grupu "Laika Suns" un "Kautkaili" koncerts.

Plkst. 19:30 - "Kautkaili"

"Kautkaili" pamatā ir eksperimenti ar nostalģiju mūzikā, sakausējot latviešu 90. gadu alternatīvo popmūziku ar pasaulīgu mūziku, izmantojot mūsdienīgus skaņu slāņus. Grupas dimants ir dziedātāja - dziesmu autore Kristīne Pāže.

Foto: Grupas "Kautkaili" videoklipa aizkulises

Grupas izdotās dziesmas ir iekarojušas Latvijas radiostaciju viļņus un dziesmas "Kautkaili" video saņēmis "Zelta mikrofonu" kā labākais savā kategorijā. Trio veido dziedātāja Kristīne Pāže, multiinstrumentālists Didzis Bardoviskis un ģitārists Kaspars Vizulis.

Plkst. 21:00 - "Laika suns"

Grupa "Laika suns" no Rīgas spēlē popdziesmas ar skaļa roka enerģiju, smeļoties iedvesmu gan šodienas lielpilsētu ritmos, gan ģitārmūzikas zelta laikmetos.

"Laika suns" koncertā izpildīs gan jau labi zināmās dziesmas "Pavasari", "Atceries Rīgu vasaras naktīs", gan arī skaņdarbus no grupas pirmajiem diviem albumiem "Gaismas lādiņš" un "Nakts karalis".

Foto: Grupa "Laika suns" kultūrbāra "Balodis" pagalmā

Grupa šobrīd strādā pie jauna albuma ieraksta, tādēļ nav izslēgts, ka izskanēs arī kāds pirmatskaņojums. Jebkurā gadījumā ir 100% sagaidāma "Laika suns" koncertiem raksturīgā enerģija un lādiņš, kas neatstāj vienaldzīgu. Ansambļa dalībnieki zināmi arī kā "Mofo", "The Sound Poets", "Tesa" un citu indie grupu dalībnieki.

28. jūlijs

Lielākais pludmales festivāls Baltijā "Summer Sound" apmeklētājus priecēs 29. un 30. jūlijā, Liepājā. Jūra, saule, draugi un dejas līdz saullēktam atkal ir realitāte. Tavs trakākais vasaras piedzīvojums ir pavisam tuvu.

Festivāls "Summer Sound", kas šogad notiks jau 10. reizi un norisinās Liepājā, ir kļuvis par lielāko festivālu Latvijā un ir viens no nozīmīgākajiem vasaras brīvdabas notikumiem Baltijā. Piedāvājot bagātīgu mūzikas un izklaižu programmu, tas pagājušogad pulcēja 32 tūkstošus apmeklētāju.

Festivāls Summer Sound ik gadu piedāvā vairāk nekā 50 mākslinieku programmu, kā arī rūpējas par daudzveidīgu izklaižu un aktivitāšu programmu. Šīs vasaras pasākumā uz skatuves kāps divi Anglijas pilsoņi - superhitu "Friday" un "Turn Me On" autors RITON un mūziķis, producents, dīdžejs John Newman, kurš pasaules slavu ieguvis ar tādiem skaņdarbiem kā "Blame", "Give Me Your Love", "Love Me Again", "Waiting For A Lifetime" un citi. 

Foto: Viesu stils un bezstils festivālā "Summer Sound"

Eirovīzijas sensācijas - lietuviešu grupa "The Roop", kuras "Discoteque" amizantos deju soļus, šķiet, ir pamēģinājis ikviens, un elektrofolk mūzikas apvienība no Ukrainas, hita "Shum" autori GO_A.

Kā ierasts, festivālā viesosies arī virkne Latvijas labāko mūziķu - pašmāju hiphop mūzikas skaļākie vārdi Ansis, Gacho, Kreisais Krasts un Rolands Če. Pašmāju popmūzikas zvaigznes Musiqq, Astro'n'out, Carnival Youth, Pienvedēja piedzīvojumi, čellu pavēlnieki Dagamba, "rich 'ich" Ralfs Eilands, pašpasludinātā repa supergrupa Singapūras Satīns, leģendārā Jumprava un daudzi citi.

Foto: "Summer Sound" pirmais ieskaņas pasākums

"Summer Sound" 2019. gadā norisinājās devīto reizi un pulcēja rekordlielu apmeklētāju skaitu - abās dienās festivālu apmeklēja 32 tūkstoši cilvēku.

28. jūlijā Vērmanes dārzā no plkst 11:00 līdz 19:00 arī norisināsies Latvijas ražotāju, dizaineru un amatnieku tirgus. Tirdziņš norisināsies arī 29. un 30. jūlijā.

29. jūlijs

29. jūlijā plkst. 19:00 Zīļotavas ciemiņus ar akustiskās mūzikas vakaru priecēs mūziķis Kārlis Kazāks.

Izbaudīsim vasaras vakaru, klausīsimies skaistu mūziku un kopīgi sagaidīsim saulrietu. Malkosim gardus dzērienus, dažādas gardas uzkodas, ko būsim sarūpējuši šim vakaram.

29. jūlijā plkst. 19.00 Puikules muižā norisināsies koncerts "Romantisms. Minimālisms. Džezs."

Programma ir aizraujošs ceļojums aizvadītā gadsimta mūzikas daudzveidībā kopā ar saksofonistu Aigaru Raumani un Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu. Lielo mūzikas balvu saņēmušie mūziķi izvēlējušies četrus spilgti kontrastējošus opusus, kas tapuši dažādās pasaules malās un atšķirīgos kultūrpolitikas apstākļos.

Programmā: Ādolfs Bušs, Džūlija Volfa, Perijs Goldšteins un Nikolajs Kapustins.

29. jūlijā no plkst. 21:00 Ogres estrādē norisināsies šogad lielākā putu ballīte Latvijā un elektroniskās deju mūzikas pasākums "Electric Foam".

Par lielisku mūziku un atmosfēru rūpēsies populāri pašmāju dīdžeji. Pasākumam odziņu piešķirs grandioza četru tonnu putu lavīna. Būs tiešām jaudīgs putu šovs un ballīte līdz pat rīta gaismai.

Grandiozā "Electric Foam" putu ballīte sola tiešām fantastiskus iespaidus ar Latvijā atpazīstamiem un talantīgiem dīdžejiem, kuri pasākuma apmeklētājiem neļaus sēdēt un liks kustēties mūzikas ritmā visu vakaru.

DJ un producents, daudzu populāru deju hitu un remiksu autors, radio šova EHR Top 40 vadītājs Roberts Lejasmeijers.

DJ REZarin - Latvijas elektroniskās deju mūzikas producents, kura skaņdarbi ir izdoti uz ārzemju ievērojamākajām ierakstu kompānijām. Viņa mūziku spēlējuši tādi dīdžeji kā Armin Van Buuren, Ferry Corsten, Paul Oakenfold un daudzi citi.

DJ Arman Aveiru, kura dziesmu remiksus spēlē tādi dīdžeji kā Tiesto, Claptone, Diplo, Major Lazer. Mashupi, Bootlegi tika atskaņoti BBC radio1, EDC un "Beyond Wonderland".

DJ Nill Ketner ar SMOG šovu ballītei piešķirs festivāla atmosfēru. Talantīgais pašmāju dīdžejs un mūzikas producents ar vairāk kā desmit gadu pieredzi uzstājās praktiski visos Latvijas lielākajos klubos, estrādes līmeņa pasākumos un festivālos.

30. jūlijs

30. jūlijā pulksten 17.00 Lielsalacas evanģēliski luteriskajā baznīcā norisināsies koncerts "Eņģeļu balsis".

Ansamblī apvienots liriskas soprāna balss siltums, arfas izsmalcinātais skanējums un ērģeļu krāšņais vērienīgums ir visnotaļ neierasts, taču ārkārtīgi interesants un saistošs sastāvs.

Tādā vienojušās trīs latviešu mūziķes - jaunā dziedātāja Viktorija Pakalniece un pieredzes bagātās instrumentālistes - arfiste Ieva Šablovska un ērģelniece Diāna Jaunzeme - Portnaja.

"Iedvesmojoši, latviski un spēkpilni!" tā viņas raksturo kopīgi radīto koncertprogrammu, kuras pamatu pamats ir latviešu komponistu mūzika - sākot ar klasiskām vērtībām līdz pat pirmatskaņojumam.

31. jūlijs

31. jūlijā pulksten 20.30 atpūtas kompleksā "Kapteiņu osta" norisināsies koncerts "Ēnu dejas".

Saksofonu kvartets "Atomos" jau sešus gadus Latvijas mūzikas dzīvi bagātina ar žanriski daudzveidīgām un oriģinālām programmām.

Būtiska ansambļa šķautne ir saistīta ar latviešu mūziku, un tieši tās bagātīgajai daudzveidībai veltīta šī programma.

Programmā: Emīls Dārziņš, Alfrēds Kalniņš, Pēteris Plakidis, Platons Buravickis, Rihards Dubra, Andrievs Alksnis, Uģis Prauliņš, Ritvars Garoza, Edgars Mākens un Madara Pētersone.

Raksts tapis sadarbībā ar "Coca-Cola".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu