Slimība, kuras cēlonis nav atklāts. Viens no pasaulē smagākajiem mazuļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Born Different/ Facebook

Džhārkhandas štatā, Indijā dzīvo 18 mēnešus veca meitenīte Alija, kura sver 24 kilogramus - tik, cik vidēji sver septiņus gadus vecs bērns. Slimības cēloni ārsti nespēj atklāt, tikmēr meitenīte katru mēnesi kļūst arvien smagāka. Bērna vecāki baidās, ka viņi atvasi zaudēs, vēsta "Born Different".

Alija ģimenē nav vienīgais bērns, kurai neticami strauji pieaudzis svars.

"Man bija meita vārdā Simra. Viņa bija pusotru gadu veca un svēra 24 kilogramus. Ēdienreizes laikā smadzeņu nervs pārrāvās un viņa nomira," stāsta tētis.

Alijai, nākot pasaulē, bija vecumam atbilstošs svars, taču no trīs mēnešu vecuma tas sāka strauji pieaugt. Desmit mēnešu vecumā viņa jau svēra 18 kilogramus.

Bērna tētis visus spēkus velta piemērotas ārstēšanas metodes meklējumiem, taču viņu ģimene ir nabadzīga. Svara pieauguma dēļ ik pēc divām nedēļām Alijai ir jāpērk jaunas drēbes, jo iepriekšējās vairs neder, kā arī ēdiena daudzums, ko viņa ikdienā patērē, būtiski ietekmē ģimenes finansiālo stāvokli.

Foto: Born Different/ Facebook

"Viņa pamostas no rīta un ēd roti [Indijā populāra apaļa plātsmaize], cepumus, papadamu [fritēta mīkla no melno pupiņu miltiem], kūkas un dzer tēju," par bērna ēšanas paradumiem stāsta mamma.

"Viņa ēdīs visu, ko vien dosiet. Viņa ēd visu," saka mamma.

Liekā svara dēļ mazuļa kustību iespējas ir ierobežotas: "Visas meitenes viņas vecumā ir sākušas staigāt vai rāpot, bet viņa sēž vienā vietā. Viņa vēlas staigāt un spēlēties, taču, ieraugot citus bērnus, viņa raud."

Alija vēlas, lai mamma viņu tur rokās, taču sieviete to fiziski nevar izdarīt.

Alija kopā ar mammu.
Alija kopā ar mammu. Foto: Born Different/ Facebook

Vietējie ārsti nespēj meitenei palīdzēt, tādēļ iesaka viņu vest uz ārzemēm, taču ģimenei nav pietiekami daudz naudas, lai to varētu izdarīt. 

"Mēs baidāmies, jo šādi jau zaudējām meitu, un ceram, ka nekas slikts nenotiks mūsu otrajai meitai, tādēļ jūtam lielu spriedzi," stāsta tētis.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu