FOTO ⟩ "Progresīvie" paziņo vēlēšanu saraksta līderus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Progresīvie" vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra kandidāts Edmunds Cepurītis (no kreisās), aizsardzības ministra amata kandidāts Andris Sprūds, zemkopības ministra amata kandidāte Jana Simanovska un Ministru prezidenta amata kandidāts Kaspars Briškens piedalās preses konferencē Bastejkalnā, kurā paziņo partijas vēlēšanu saraksta līderus.
Partijas "Progresīvie" vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra kandidāts Edmunds Cepurītis (no kreisās), aizsardzības ministra amata kandidāts Andris Sprūds, zemkopības ministra amata kandidāte Jana Simanovska un Ministru prezidenta amata kandidāts Kaspars Briškens piedalās preses konferencē Bastejkalnā, kurā paziņo partijas vēlēšanu saraksta līderus. Foto: Zane Bitere/LETA

Partijas "Progresīvie" 14.Saeimas vēlēšanās sarakstā ar pirmo numuru Vidzemē kandidēs partijas Ministru prezidenta amata kandidāts Kaspars Briškens un Rīgā galvaspilsētas domes deputāte Antoņina Ņenaševa, šodien kandidātu prezentācijas pasākumā informēja Briškens.

Zemgalē kā pirmais kandidēs partijas līdzpriekšsēdētājs Atis Švinka, Kurzemē - bijusī "Delnas" vadītāja Liene Gātere, bet Latgalē - Rēzeknes domes deputāte Leila Rasima.

Rīgā no "Progresīvo" saraksta uz Saeimu startēs arī galvaspilsētas domes deputāti Māris Mičerevskis, Mairita Lūse, Edmunds Cepurītis un Agnese Logina, sabiedriskā aktīviste, sadarbības un attīstības tīkla Austrumeiropā valdes locekle Selma Teodora Levrence un finanšu ministra amata kandidāts Andris Šuvajevs.

Tāpat galvaspilsētas sarakstā ir ārlietu eksperts Andris Sprūds, bijusī Konkurences padomes vadītāja Skaidrīte Ābrama, bijušais Nacionālā veselības dienesta vadītājs Edgars Labsvīrs un citi.

Vidzemē kandidē arī vides eksperte Jana Simanovska, SIA "Kainaiži" valdes loceklis Ervins Labanovskis, biedrības "Rīgas pilsētas "Rūpju bērns"" atbalsta centra vadītāja Dita Trapenciere, Rīgas pašvaldības darbinieks Edgars Klētnieks un citi.

Latgalē uz parlamentā startē Stokholmas Ekonomikas augstskolas vieslektors Māris Graudiņš, SIA "Rēzeknes slimnīca" ārste pediatre Jeļena Danilova, SIA "Ausmeņa" kafejnīcas vadītājs Jānis Zeltiņš, SIA "Jāņa sēta" projektu vadītāja Marika Kacare un citi.

Kurzemē kandidēs zvērināts advokāts Edgars Zelderis, Rīgas domes deputāts Miroslavs Kodis, Rīgas dome frakcijas "Par!/Progresīvie" referenti Marta Kraujiņa un Dāvis Lodziņš, SIA "Simplika" programmētāja Ilva Norenberga un citi.

Zemgalē uz Saeimu startē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte asociētā profesore Līga Rasnača, biedrības "Piedzīvojuma gars" valdes priekšsēdētājs Viesturs Lūsis, Latvijas Cistiskās fibrozes biedrība valdes priekšsēdētāja Alla Beļinska un SIA "Lonnija" valdes priekšsēdētājs Aldis Austers un citi.

Briškens prezentācijas pasākumā pauda viedokli, ka 14.Saeimas vēlēšanās izšķirsies, vai Latvija sāks tuvināties Ziemeļvalstu, citu Rietumvalstu līmenim, lai nonāktu "augstākajā līgā". Lai to panāktu, partija iestājas "par investēšanu cilvēkos", kā arī par atbilstoša atbalsta sniegšanu iedzīvotājiem cenu pieauguma krīzes apstākļos, skaidroja politiķis.

Premjera amata kandidāts norādīja, ka krīzi nedrīkst likt iznest Latvijas ģimenēm, tāpēc pašlaik iedzīvotājiem paredzēto atbalstu nepieciešams dubultot, lai tas saglabātos pirmskrīzes līmenī. Valdības pašlaik paredzētais atbalsts esot "niecīgs", kas vai nu likšot iedzīvotājiem "nodedzināt ietaupījumus" vai aizņemties.

Briškens solīja, ka "Progresīvie" vecināšot augsti apmaksātu darba vietu veidošanu, īstenošot modernu industriālo politiku ar plašām atbalsta programmām "Zaļā kursa" un digitālās transformācijas jomā. Politiķis arī akcentēja, ka jāmaina situācija, ka gan interešu konfliktu, gan koruptīvās vides dēļ Latvija nespēj raiti īstenot liela apmēra investīciju projektus.

Valdības vadītāja amata pretendents apgalvoja, ka "Progresīvo" kandidātu sarakstu 14.Saeimas vēlēšanām nav sastādījuši "kādi pelēkie kardināli", bet partijas biedri vienojušies par profesionāliem pretendentiem, tajā skaitā, ar starptautisku pieredzi. Saraksta veidošanā ievērota gan dzimumu līdztiesību, gan kandidātu spējas un jau paveiktais, skaidroja politiķis.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā dienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu