Mārtiņš Dzierkals arī nākamsezon spēlēs Čehijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Dzierkals
Mārtiņš Dzierkals Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals arī nākamsezon spēlēs Čehijas augstākajā līgā, pārstāvot Česke Budejovices "Motor" komandu, ziņo hokejista jaunais klubs.

Līgums ar 25 gadus veco Dzierkalu noslēgts uz vienu sezonu.

Iepriekšējā sezonā Dzierkals spēlēja turpat Čehijā, pārstāvot Plzeņas "Škoda". Latvietis Plzeņas komandā pamatturnīrā 49 spēlēs sakrāja 30 (10+20) rezultativitātes punktus, bet piecās izslēgšanas cīņās divreiz rezultatīvi piespēlēja.

Uzbrucējs 2020./2021.gada sezonu aizvadīja Rīgas "Dinamo" rindās, kur laukumā bija 52 spēlēs, gūstot desmit vārtus un izdarot 14 rezultatīvas piespēles. Rīgas klubā Dzierkals spēlēja arī 2018./2019.gada sezonā, bet pēc tam vienu gadu pavadīja Somijas augstākās līgas klubā Mikeli "Jukurit".

Pirms atgriešanās Latvijā Dzierkals 2017./2018.gada sezonā laukumā bija četrās Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlēs, kurās Toronto "Marlies" sastāvā ar rezultativitāti neizcēlās un tika pie negatīva lietderības koeficienta -4. Lielāko daļu šīs sezonas Dzierkals pavadīja ECHL līgas komandā Orlando "Solar Bears".

Savukārt pirms pievienošanās "Marlies" Dzierkals divas sezonas pārstāvēja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandu Ruinas-Norandas "Huskies". Pirms došanās uz Ziemeļameriku Dzierkals spēlēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga", bet pirms tam bija "Ogre"/"Sāga 97" paspārnē.

Dzierkalu 2015.gada Nacionālās hokeja līga (NHL) draftā ar 68.numuru izraudzījās Toronto "Maple Leafs" komanda, bet pasaules spēcīgākajā hokeja līgā viņš nav spēlējis.

2016.gada augustā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, palīdzot valstsvienībai Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā ar vieniem gūtiem vārtiem. Dzierkals pārstāvējis Latvijas izlasi trīs pasaules čempionātos un Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Česke Budejovices komanda, kuru pārstāv arī latviešu aizsargs Kristofers Bindulis, aizvadītajā sezonā aizcīnījās līdz esktralīgas pusfinālam un tika pie bronzas godalgām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu