Latvijas pilsoņa slepkavības lieta Īrijā: atkārtoti aizturēta aizdomās turētā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Stephen Barnes/Shutterstock

Īrijā turpina izskatīt 36 gadus vecā Latvijas pilsoņa slepkavības lietu. Sievietei, kuru tur aizdomās par slepkavību, atkārtoti piemērots apcietinājums, ziņo īru medijs "Independent".

31 gada vecā Nikola Brennana, kurai nav pastāvīgas dzīvesvietas, tiek apsūdzēta par Latvijas pilsoņa slepkavību Bellikonelas ciematā, kas atrodas starp Viklovu un Karlovu.

Juris nomira notikuma vietā šī gada 10. februāra vakarā pēc smaga ievainojuma krūškurvī.

Portāls "Baltic Ireland" vēstī, ka februārī tūlīt pēc incidenta Īrijas likumsargi aizturēja divus aizdomās turamos – sievieti un vīrieti, taču jau nākamajā dienā abus atbrīvoja. Turpinoties izmeklēšanai un jaunu faktu iegūšanas rezultātā, Garda atkārtoti arestējusi iepriekš aizturēto sievieti.

Februārī aizturētā un pēc tam atbrīvotā sieviete trešdien, 20. jūlijā, tika apcietināta atkārtoti, ziņo tabloīds "TheJournal.ie".

Tiek vēstīts, ka Juris Bellikonelas ciemata mājā bija uzturējies neilgu laiku. Iepriekš viņš bija dzīvojis Tulovā, kas atrodas aptuveni 10 kilometru attālumā.

Brennana trešdien stājās Karlovas apgabaltiesas tiesas priekšā, kur detektīvseržants Dermots Treisijs sniedza liecības.
 

Brennana īsās tiesas sēdes laikā "mierīgi stāvēja", tērpusies melnā džemperī, rozā kreklā, melnos legingos un melnos apavos, ziņo "Independent".

Viņas advokāts iesniedza pieteikumu par juridiskās palīdzības piešķiršanu, pamatojoties uz to, ka Brennana saņem sociālo palīdzību.

Tiesa piešķīra juridisko palīdzību un paturēs Brennanu apcietinājumā Dohas centrā Dublinā, lai nākamajā trešdienā, 27. jūlijā, viņa atkal ierastos Karlovas apgabaltiesā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu