Putins gribētu iekarot arī Baltijas valstis. NATO paplašināšanās to apgrūtinās, norāda Rasmusens

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.
Bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens. Foto: SIPA/Scanpix

Kara noziedznieks Vladimirs Putins vēlētos iekarot arī Baltijas valstis, taču gaidāmā Zviedrijas un Somijas pievienošanās NATO apgrūtinās šādu plānu īstenošanu, intervijā žurnālam "The Atlantic" norādīja bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

"Putins vairākas reizes ir teicis, ka reaģēs, ja NATO pietuvosies Krievijas robežām. Tagad līdz ar Somijas pievienošanos aliansei viņš ir ieguvis vēl 1300 kilometru garu robežu ar NATO.

Protams, viņa izteikumi ir smieklīgi. Viņš vēlējās mazāk NATO, bet dabūja vairāk NATO," sacīja Rasmusens.

"Realitāte ir tāda - ja Putinam izdosies sasniegt savus mērķus Ukrainā, viņš neapstāsies Ukrainā. Nākamais mērķis būs Moldova, tad Gruzija un Baltijas valstis.

Bet šis projekts viņam tagad ir kļuvis daudz sarežģītāks, jo pēc Somijas un Zviedrijas pievienošanās NATO Baltijas jūra kļūs par NATO jūru. Trīs Baltijas valstu aizsardzība tagad būs daudz vieglāka un efektīvāka. 

Ja mēs gribētu, mēs varētu nobloķēt visu iekļūšanu un izkļūšanu no Krievijas caur Sanktpēterburgu. Somijas un Zviedrijas pievienošanās NATO Krievijai ir stratēģiska sakāve," norāda bijušais alianses ģenerālsekretārs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu