"Es uzskatu, ka izglābu dzīvības." Mamma, kura par savu dēlu ziņoja policijai, lai novērstu nelaimi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: vchal/ Shutterstock

Kāda mamma Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) policijai ziņoja par savu dēlu, kad viņa ieraudzīja pazīmes, pēc kurām saprata, ka dēls plāno savā skolā  veikt teroraktu. Kopš notikuma ir pagājuši vairāki gadi, un savu rīcību sieviete nenožēlo, jo uzskata, ka tādā veidā izglābusi daudzu bērnu dzīvības, vēsta "Yahoo News".

Nikola Šūberte 2019. gadā tīrīja savu māju. Tīrīšanas laikā viņa atrada dēla piezīmju blociņu, kurā bija aprakstīts plāns, kā viņš vispirms mājās nogalinās mammu un pēc tam uzbruks savai vidusskolai Vašingtonā. Tajā laikā viņam bija 17 gadi.

"Tas bija ļoti detalizēts," tā Šūberte apraksta dēla plānu intervijā "Good Morning America". "Tas bija sirdi plosoši. Es negribēju, es patiešām negribēju zināt detaļas."

Lai gan ir pagājuši jau vairāki gadi, sieviete tikai tagad spēj publiski par notikušo runāt. "Tas ir mans bērns, es, es viņu dzemdēju, saprotiet. Man ļoti sāp. Sāp joprojām," viņa ceturtdien stāstīja raidījumā "Good Morning America".

Dažu stundu laikā pēc šokējošā atraduma Šūberte informēja varas iestādes par sava dēla plāniem.

"Vecāka instinkts ir pasargāt savu bērnu. Bet tajā brīdī man šķita, ja viņš patiešām plāno darīt šīs lietas, cietumā viņam būs drošāk," skaidro mamma.

"Tajā brīdī tas nebija tikai par mani un viņu," sieviete piebilst. "Tas bija par veselu skolu — simtiem cilvēku, simtiem bērnu."

Šūberte atzīst, ka viņa nenožēlo izdarīto.

"Es uzskatu, ka izglābu dzīvības," viņa raidījumā sacīja.

Šūberte turpina publiski stāstīt savas ģimenes pieredzi cerībā palīdzēt novērst vēl kādu apšaudi skolā vai citu līdzīgu traģēdiju.

"Ja ir iespēja izglābt kaut vienu cilvēku, vienu bērnu, es domāju, ka tas ir tā vērts," uzskata sieviete.

Šūberte policijai bija nodevusi arī sava dēla piezīmju grāmatiņu un pastāstījusi, ka iepriekš viņa istabā atradusi paštaisītai cauruļbumbai līdzīgu priekšmetu. Savukārt dēls apgalvoja, ka mediju raksti ir fantāzija, nevis īsts plāns. Tomēr jaunietis tika arestēts un atzīts par vainīgu. Tika novērtēts arī viņa psihiskais stāvoklis, kā arī viņš izgāja rehabilitācijas programmu un veica sabiedrisko darbu.

Šūberte vēlas, lai citi vecāki vairāk pievērstu uzmanību savu bērnu aizdomīgajai uzvedībai. "Acīmredzot mēs nevaram visu laiku kontrolēt savu bērnu rīcību. Kurš var? Bet ir pazīmes, kad kaut kas nav kārtībā. Kāpēc viņš uzvedas dīvaini? Kādēļ? Kāpēc viņš ir ierāvies sevī?" viņa stāsta. "Es biju viņa istabā. Ko tu dari? Kur tu ej? Visu laiku. Un viņš to ienīda. Bet viņš vismaz ir dzīvs. Un visi ir dzīvi, un viņš nesēž cietumā."

Tagad Šūbertes dēls strādā un cer sākt mācības koledžā. Kopš aresta viņam nav bijušas problēmas ar likumu.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu