Sestdienas rītā silts un daudzviet saulains laiks. Valsts austrumos iespējamas pērkona lietusgāzes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sieviete sauļojas tveicīgajā vasaras dienā jūrmalā pie Mangaļsalas.
Sieviete sauļojas tveicīgajā vasaras dienā jūrmalā pie Mangaļsalas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem un vietām - galvenokārt valsts austrumos - uzlīs, austrumu novados iespējamas arī pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Lielā valsts daļā rīts ir saulains, bet vietām Zemgales austrumos un Vidzemē līst. Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, valsts austrumos - dienvidu vējš.

Piektdienas vakarā daudzviet Kurzemē bija pērkona negaiss, kas vietām atnesa stipras lietusgāzes un krusu.

Rīgā agrā rītā +20 grādi, pūš rietumu vējš 2-5 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +24,8 grādiem Liepājā līdz +30,8 grādiem Bauskā un Staļģenē. Kolkā ar +28,1 grādu tika pārspēts karstuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22. jūlijā bija +43 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu +2 grādi Zviedrijā.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +21 grāda Kurzemes rietumu piekrastē līdz +27 grādiem vietām valsts austrumos.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts austrumu daļā izsludinājis dzeltenās pakāpes brīdinājumu par karstuma turpināšanos.

Rīgā sestdien nav gaidāmi nokrišņi, mākoņi daļēji klās debesis, pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš un termometra stabiņš pakāpsies līdz +25 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē atmosfēras fronte un ciklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens 1012-1015 hektopaskāli jūras līmenī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu