VIDEO Raidījums: Vandalis izsit logu, sadusmojoties par izkārtu Ukrainas karogu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Andrii A/Shutterstock

Izrādot solidaritāti ukraiņiem, kāds vīrietis Dzirciemā uz sava balkona izkāra Ukrainas karogu. Ikdienā tas piesaistījis daudzu cilvēku acu skatus, kā arī dzirdētas nepatīkamas frāzes no garāmgājējiem. Kādu vakaru vīrieša logā ielidojis arī akmens, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pagājušajā nedēļā Rolanda dzīvoklim tika izsists logs. Kādu vakaru, kad mājās bija tikai vīrieša māte, sieviete dzirdēja vairākus skaļus trokšņus, bet sākotnēji nesaprata, kas tos izraisījis.

"Staigājām pa māju, skatījāmies, vai nav kaut kas uzsprādzis. Tad bija vēl blīkšķi un ieraudzījām sasisto logu," stāsta Rolands.

Rolands pieļauj, ka logu izsita kāda iereibusi kompānija, kas pirms tam bija manīta sētā uz soliņa. Spriežot pēc sitienu skaita, uz logu mērķēts vairākas reizes. Vandalis nav licies mierā un mētājis akmeņus, līdz panācis savu un logu izsitis.

"Pirmais iemesls, kāpēc nolēmu izkārt karogu, ir atbalsts. Ukraiņiem ir jāzina, ka viņus atbalsta un viņi nav vieni. Otrs iemesls – vietējie iedzīvotāji ikdienā aizmirst, ka Eiropā ir karš, un viņiem zūd interese. Trešais iemesls ir tas, ka Latvijā ir nelojāli cilvēki," norāda Rolands.

Arī pirms tam zem loga dzirdētas rupjības, kas, pēc Rolanda domām, izskanējušas izkārtā karoga dēļ. Par notikušo informēti likumsargi, un logs drīz vien tiks atjaunots. Vīrietis ar notikušo dalījās arī sociālajos tīklos un saņēma līdzcilvēku atbalstu, piedāvāts pat atsūtīt naudu loga nomaiņai.

Ukrainas valsts karogs arī turpmāk paliks izkārts uz Rolanda balkona.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu