"Es nekad sev to nepiedošu!" Māte atklāti stāsta par to, kā zaudējusi 10 gadus vecu dēlu sakarsušā mašīnā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: chalermphon_tiam/Shutterstock

4. jūlijā Somijā, Kontiolahti pilsētā miris sakarsušā automašīnā tika atrasts kāds 10 gadus vecs zēns, vēsta laikraksts "Postimees".

Tā bija pirmdiena, 4. jūlijs, Somijā bija ļoti karsta diena. Jau pirms pusdienlaika gaisa temperatūra bija sasniegusi +31 grāda atzīmi, taču saulē karstums bija vēl lielāks.

Neilgi pirms pusdienā Katri kopā ar vīru devās strādāt, bet 10 gadus vecais Džereds palika mājās. Ģimene plānoja vakarā kaut ko kopīgi padarīt. Zēns slimoja ar uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindromu (UDHS), tāpēc viņš lietas uztvēra nedaudz citādāk.

Ap plkst. 12.30 zēns piezvanīja mātei un teica, ka dosies laukā paspēlēties, bet telefonu atstās mājās uzlādēties. Pēc brītiņa zēns sūtīja mātei balss ziņu, lai apvaicātos, kur tēvs nolicis mājas atslēgas.

Zēns saņēma atbildi no mātes un devās savās gaitās. Pēcpusdienā zēns satika savu māsu, kurai palūdza naudu, lai varētu nopirkt ūdens pudeles.

Māte atgriezās mājās ap plkst. 15 un uzreiz saprata, ka dēls vēl nav atgriezies, jo ārdurvis bija aizslēgtas.

"Uzreiz sapratu, ka viņš bija aizmirsis, kā atslēdz durvis, iespējams, aizmirsa, kur atrodas mājas atslēgas," sacīja māte.

Zēns tika meklēts visā tuvākajā apkaimē, tika iztaujāti draugi, kaimiņi, kamēr tika piesaistīta policija. Tikmēr ģimenes pagalmā stāvēja trīs automašīnas, taču pārbaudīja tikai divas, jo visiem šķita, ka ar trešo mašīnu mājās atbrauca māte.

Kad ģimene atgriezās mājās pēc kārtējā neveiksmīgā mēģinājuma atrast zēnu, likumsargi bija pārmeklējuši arī trešo mašīnu. Spēkratam bija tonēti stikli, tāpēc uzreiz nevarēja ieraudzīt, kas atrodas mašīnā, taču ieskatoties uzmanīgāk, likumsargi atrada pazudušo zēnu.

"Ļoti skaidri atceros to brīdi. Policists pagriezās un teica, ka mašīnā guļ zēns," stāsta māte.

Kad bērnu izvilka no automašīnas, viņš bija bezsamaņā un zilganā krāsā. "Vīrs uzreiz teica, lai zēnu nesu uz aukstu dušu. Mašīna bija ļoti sakarsusi. Centāmies viņu atvēsināt, līdz ieradās neatliekamā palīdzība, kas turpināja viņu reanimēt. Laiks šķita mūžīgs, un vienīgais, ko vēlējos, - kaut Džereds pamostos," sacīja māte.

Diemžēl zēnu neizdevās atdzīvināt, jo viņa dzīvība izdzisa jau automašīnā. Neviens nezina, kāpēc zēns devās uz mašīnu. Māte pieļauj, ka zēns bija dabūjis saules dūrienu, jo vairākas stundas lielā karstumā bija spēlējies laukā. Tieši šī iemesla dēļ zēns apjucis un pēkšņi aizmirsis ikdienišķas lietas, uzskata māte.

"Es nespēšu sev nekad piedot, ka neaizslēdzu mašīnas durvis tajā dienā. Viņš nekad nebūtu tur iekļuvis," stāstīja māte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu