FOTO ⟩ Tūkstošiem mašīnu un kilometriem gari sastrēgumi. Doveras ostā Lielbritānijā pieredzējusi vēl neredzētas satiksmes problēmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Lielbritānijā, Doveras ostā jau otro dienu izveidojušās garas automašīnu rindas. Ceļotājiem, kuri ar automašīnām dodas uz Franciju, izteikts brīdinājums par vairāku stundu stāvēšanu sastrēgumā, ziņo BBC.

Paredzams, ka sestdien cauri tiks izlaistas aptuveni 10 000 automašīnas, kamēr piektdien šis skaits bija vien 1500. Amatpersonas Kentā izsludinājušas ārkārtas situāciju milzīga sastrēguma dēļ. Starp vairākiem tūkstošiem vieglo auto ir arī aptuveni 3000 kravas mašīnas.

Doveras osta ir galvenie vārti, pa kuriem ceļotāji no Lielbritānijas var nokļūt Eiropā. Šajā nedēļas nogalē daudzviet Anglijā ir sācies skolēnu brīvlaiks, tāpēc automašīnu skaits ir ļoti liels.

BBC žurnālists Saimons Džounss ziņo, ka sestdienas rītā automašīnas pēdējos 1,6 kilometrus braukušas divas stundas un vēl vairākas stundas, kamēr cilvēki tika cauri Francijas pasu kontrolei.

Osta paziņoja, ka līdz plkst. 12.45 aptuveni 17 000 pasažieru ir pametuši Doveru ar prāmjiem. Lielbritānijas kuģniecības uzņēmums "P&O Ferries" paziņojis, ka visi cilvēki iespējami ātri tiks nogādāti uz prāmja, lai varētu turpināt ceļu.

Tas radījis arī satiksmes problēmas pašā Doveras pilsētā, jo visi transportlīdzekļi uz ostu tiek tikai caur pilsētu.

Foto: Sastrēgumi Doveras ostā

Šī ir gada noslogotākā nedēļas nogale. Kā norāda pati osta - nekas tāds kopš 2019. gada nav novērots, pandēmijas ietekmē osta strādāja ierobežoti. Breksits arī nozīmē, ka pasu kontrole ir mainījusies un tagad tā aizņem vēl lielāku laiku.

Par kavēšanos ziņo arī cilvēki, kas uz Franciju dodas caur Lamanša tuneli. Tā pārstāvis Džons Kīfs BBC norādīja, ka kontrolei pasažieri tiek gana raiti cauri.

Piektdien, 22. jūlijā, kad cilvēki devās uz Franciju no Doveras ostas, viņi tika turēti sešu stundu garās rindās, jo ceļi uz termināļiem bija bloķēti. Vietējie iedzīvotāji norādīja, ka neko tādu līdz šim nav pieredzējuši.

Uz autoceļa M2 bija izveidojušies sastrēgumi pat septiņu kilometru garumā. Doveras osta un Lielbritānijas valdība vainoja Franciju, norādot, ka viņiem trūkst robežkontroles darbinieku.

Savukārt Francija apgalvoja, ka radušās neparedzētas tehniskas problēmas Lamanša tunelī. Tā rezultātā Francijas Francijas robežpolicija aizkavējusies Doverā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu