Kanādas sprinteri triumfē 4x100 metru stafetes sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas sprinteri sestdien Jūdžinā pārspēja sāncenšus no ASV un izcīnīja uzvaru pasaules čempionātā 4x100 metru stafetes sacensībās, kamēr sieviešu konkurencē labākās bija ASV sportistes.

Kanādas sprinteri Ārons Brauns, Žeroms Bleiks, Brendons Rodnijs un Andrē de Grase finiša līniju šķērsoja 37,48 sekundēs, kas ir labākais rezultāts šosezon.

Otrajā vietā ierindojās ASV, kas pat bez vadošā sprintera Freda Kērlija tika uzskatīta par favorīti, piekāpjoties kanādiešiem tikai 0,07 sekundes. Bronzas godalgas izcīnīja Lielbritānija, bet ārpus labāko trijnieka palika Jamaikas sportisti.

Savukārt sieviešu konkurencē 4x100 metru stafetes sacensībās triumfēja ASV sprinteres Melisa Džefersone, Ebija Steinere, Dženna Prandīni un Tvaniša Terija, kuras finišēja 41,14 sekundēs.

Zaudējot vien 0,04 sekundes, otro vietu ieņēma Jamaikas sportistes, bet trešo vietu ieņēma Vācijas sprinteres.

Tikmēr šķēpmešanā zelta godalgu izcīnīja Grenādas pārstāvis Andersons Pīterss, kurš trijos mēģinājumos meta šķēpu tālāk par 90 metriem, bet labākajā mēģinājumā sasniedz 90,54 metrus. Viņš bija labākais arī kvalifikācijas sacensībās.

Indietis Nērajs Čopra ar 88,13 metrus tālu metienu ieņēma otro vietu, bet Jakubs Vadlejhs no Čehijas, sasniedzot 88,09 metru atzīmi, izcīnīja bronzu.

5000 metru skrējienā sieviešu konkurencē ātrākā bija etiopiete Gudafa Cegaja, kura finišēja 14 minūtēs un 46,29 sekundēs. Viņā šajās meistarsacīkstēs 1500 metru skrējienā izcīnīja arī sudrabu.

Otro vietu ieņēma kenijiete Beatrise Čebeta, kura, sasniedzot savu sezonas labāko rezultātu, veica distanci 14 minūtēs un 46,75 sekundēs, bet trešā ar finiša laiku 14 minūtes un 47,36 sekundes bija uzvarētājas tautiete Davita Sejauma.

Vēl 800 metru skrējienā vīriešiem ātrākais bija Tokijas olimpisko spēļu čempions Kenijas sportists Emanuels Kipkurui Korirs, kuram izdevās finiša līniju šķērsot minūtē un 43,71, sasniedzot savu sezonas labāko rezultātu.

Alžīrietis Džamels Sedžati uzvarētājam zaudēja 0,43 sekundes un ieņēma otro vietu, kamēr kanādietis Marko Arops finišēja trešais.

Trīssoļlēkšanā, sasniedzot labāko rezultātu pasaulē šosezon, triumfēja olimpiskais čempions Pedro Pičardo no Portugāles, kurš lēca 17,95 metru tālumā.

Otro un trešo vietu attiecīgi ieņēma Burkinafaso pārstāvis Igs Fabriss Zango (17,55 metri) un ķīnietis Jamins Džu (17,31 metrs).

Pasaules čempionāts vieglatlētikā Jūdžinā norisināsies līdz 24.jūlijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu