Par miljonu vērtu vīnu zādzību Eiropā arestē Meksikas skaistuma karalieni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: M-Production/shutterstock

Priscila Lara Gevara, bijusī Meksikas skaistumkonkursa "Miss Earth 2016" dalībniece, un viņas partneris Konstantīns Gabriels Dumitru vairākus mēnešus pavadīja bēgot, jo bija nozaguši vīna pudeles izsmalcinātā Spānijas restorānā. Viņi tika arestēti vien 19. jūlijā, vēsta medijs "Vice".

Gevara 27. oktobrī, iespējams, reģistrējās viesnīcā "Atrio" Spānijas rietumu pilsētā, izmantojot viltotu Šveices identifikācijas dokumentu un valkājot parūku un saulesbrilles.

Vēlāk tajā pašā vakarā no restorāna vīna pagraba pazuda 45 alkohola pudeles, tostarp 1806. gada "Chateau d’Yquem", kura vērtība pārsniedz 300 000 ASV dolāru.

Izmeklētāji apgalvo, ka zādzība bija labi izplānota, piebilstot, ka pāris iepriekš trīs reizes pusdienoja restorānā jūnijā, augustā un septembrī. Kad viņi ieradās oktobrī, Dumitru nereģistrējās viesnīcā un tikās ar sievieti vakariņās.

Pēc tam pāris apmeklēja viesnīcas slaveno vīna pagrabu, kas, kā ziņots, ir tradīcija pēc pusdienošanas restorānā. Pēcāk pāris devās uz savu viesnīcas numuru.

Sieviete piezvanīja uz reģistratūru un jautāja, vai viņi varētu noorganizēt apkalpošanu numurā, lai gan virtuve bija slēgta. Reģistratūras darbiniece piekrita viņai pagatavot salātus un atstāja reģistratūru.

Lai gan varas iestādes ātri sāka nozieguma izmeklēšanu, tām bija vajadzīgi mēneši, lai identificētu vainīgos. Tika saņemta informācija, ka Dumitru ir Rumānijas un Nīderlandes pilsonis, kurš iepriekš tika arestēts Madridē par dārga vīna zādzību gardēžu veikalos.

Janvārī pāris atkal parādījās Rumānijā, kad vīrietis atjaunoja pasi un pēc tam atkal pazuda. Taču viņu veiksme beidzot beidzās 19. jūlijā, kad varas iestādes notvēra pāri, kas mēģināja šķērsot Horvātijas un Melnkalnes robežu.

Nozagto pudeļu vērtība bija vairāk nekā 1,6 miljonu ASV dolāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu