FOTO ⟩ Dzintaru koncertzālē izskanējis koncerts "Dzimuši Latvijā", noslēdzot Jūrmalas festivālu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Juris Lisovs / TVNET

Svētdien, 24. jūlijā, plkst. 20 Dzintaru koncertzālē Jūrmalā notika koncerts "Dzimuši Latvijā", noslēdzot Jūrmalas festivālu, vēsta koncertzāles komunikācijas vadītāja Indra Vilipsone.

"Koncertā uz vienas skatuves satiksies dažādu paaudžu mūziķi, Latvijā dzimušie mūzikas spīdekļi - gan strauji plaukstošie jaunie talanti, gan Latvijas koncertdzīves redzamākie mākslinieki, gan latviešu mūziķi ar starptautisku slavu, kuru uzstāšanās dzimtenē vienmēr ir gaidīts notikums," pauda Vilipsone.

Koncertā uzstājās tenors Mihails Čuļpajevs, čelliste Margarita Balanas, pianists Georgijs Osokins, soprāns Ilze Grēvele-Skaraine un citi jaunie mākslinieki. Orķestri Jūrmalas festivālā diriģēja Berlīnes Komiskās operas galvenais diriģents Ainārs Rubiķis.

Koncertā skanēja gan daudzveidīga instrumentālās un vokālās mūzikas programma ar klasiskās mūzikas darbiem, gan arī 20.un 21. gadsimta skaņdarbi, kurus komponējuši ārzemju un latviešu komponisti.

Foto: Dzintaru koncertzālē izskanējis koncerts "Dzimuši Latvijā", noslēdzot Jūrmalas festivālu

Pianista Osokina izpildījumā bija iespēja klausīties lēno daļu no Šopēna Otrā klavierkoncerta, bet vadošais Latvijas Nacionālās operas tenors Čuļpajevs "iemiesosies jaunā dzejnieka Vertera jūtu pasaulē" no Žila Masnē operas "Verters", pauda Dzintaru koncertzāles pārstāve. Starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operas solistu konkursa fināliste Grēvele - Skaraine izdziedāja Volfganga Amadeja Mocarta darbus.

Šī gada Lielās Mūzikas balvas laureāte, čelliste Margarita Balanas koncertē pasaules slavenākajās koncertzālēs - Alberta zālē Londonā, Vestminsteres pilī, Berlīnes Filharmonijā, Telavivas mākslas muzejā, Volta Disneja zālē Losandželosā un citur.

"Margaritas čella spēli raksturo dziļi izjusta ekspresivitāte un dziedošums, kuru dzirdēsim ģeniāla melodisma cauraustajos Gabriela Forē un Kamila Sensānsa opusos," stāstīja Vilipsone.

Jaunā pianiste Evelīna Jēkabsone šogad ir absolvējusi Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolu, un jau sniegusi koncertus Prezidenta pilī un "Artissimo" koncertzālē. Sonja Misiņa ir viena no Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas "brīnumainajiem talantiem - sitaminstrumentu virtuoze un balerīna", pauda koncertzāles pārstāve.

Koncertā skanēja arī Lolitas Ritmanes "Uvertīra gaismai", Bendžamina Britena meistardarbs no operas "Pīters Graimss" - simfoniskā svīta "Četras jūras interlūdijas". Bija dzirdams arī Georga Pelēča, kā norādīja Vilipsone, "dzīvelīguma un gaiša prieka caurstrāvotais" "Concertino Bianco" un citu komponistu skaņdarbi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu