Kremļa propagandists Kirkorovs gatavojas koncertiem Krimā, īpaši gaidot Krievijas ievainotos karavīrus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kremļa propagandists Filips Kirkorovs plāno sniegt divus koncertus Krimā, kurā īpaši gaida Krievijas ievainotos karavīrus. Šī ziņa tika izplatīta sociālajos tīklos, bet video ar aicinājumu ierasties uz koncertiem ievietots "Telegram", vēsta medijs "The Insider".

Kirkorovs komentē: "Šis ir svarīgs brīdis, kad mums ir nepieciešams apvienoties, jo kopā esam milzīgs spēks. Dodos ar nepacietību uz Krimu, lai ieraudzītu Krimas iedzīvotājus, bet īpaši vēlos satikt mūsu varoņus. Aicinu uz saviem koncertiem ievainotos Krievijas karavīrus, kuri šobrīd atgūst veselību Krimas slimnīcās un sanatorijās. Krievija ir varena valsts!"

Iepriekš Kirkorovs ieņēma neitrālu pozīciju kara jautājumos un neizteica viedokli par karu un nerunāja par krievu "varoņiem". Šī gada maijā viņš kritizēja Krievijas valdības finansētu televīzijas tīkla RT vadītāju, propagandisti Margaritu Simonjanu, kura sacīja: "Mākslinieks Maksims Galkins ir gejs, kurš apprecējies ar vecāka gadagājuma sievieti, lai maldinātu un kļūtu bagātāks, bet vēlas pārliecināt, ka viņam ar sievu ir patiesa mīlestība." Pēc Kirkorova domām, viņas vārdi neizklausās pēc žurnālistes, bet gan pēc "(necienīgas) vecmāmiņas tirgū, kas izplata baumas un tenkas".

Apollo.lv jau vēstīja, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs šī gada maijā paziņoja, ka Latvijas nevēlamo personu sarakstā iekļauts dziedātājs Filips Kirkorovs.

Tāpat Kirkorovam kopš 2021. gada ir aizliegts iebraukt Lietuvā valsts drošības apdraudējuma dēļ. Lietuvas tiesa uzskata, ka viņa koncertdarbība ir Krievijas "maigās varas" instruments, un viņa vizītes Krimā liecina par Ukrainas teritoriālās vienotības noliegšanu un atbalstu Krievijas agresijai. 2022. gada maijā arī Latvija aizliedza ieceļot Kirkorovam.

Arī Igaunijas Iekšlietu ministrija šī gada maijā paziņoja, ka uz pieciem gadiem aizliegusi iebraukt valstī Krievijas dziedātājiem Filipam Kirkorovam.

Šī gada jūnijā Ukrainas Kultūras un informācijas politikas ministrija pēc Ukrainas Drošības dienesta priekšlikuma iekļāva Kirkorovu to personu sarakstā, kuras rada draudus valsts nacionālajai drošībai.

Ukrainas lēmumu komentē arī Kirkorovs: "Radošumu mūsdienās nevar aizliegt. Jūs nevarat aizliegt mūziku ar rīkojumu vai robežām. Ir jābūt lepniem par notikušo. Patiesībā tas nav Kirkorovs, tā ir Krievija. Naids pret Krieviju aizvien pieaug."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu