FOTO ⟩ Pērnavā pirmo reizi divu gadu laikā piestāj kruīza kuģis. Pilsētu piepilda tūristi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pēc divu gadu pārtraukuma Pērnavas centrā atkal pietauvojās kruīza kuģis "Hebridean Sky", kas uz Igaunijas galvaspilsētu atveda aptuveni 80 tūristus, vēsta medijs "Postimees".

Tradicionāli jūras tūristu grupu, galvenokārt britus un īrus, sagaidīja "Õnn Tuli Õule" orķestris. Jautrie marši un valši radīja smaidu to cilvēku sejās, kuri izkāpa no kuģa, un daudzi pat izdejoja dažus deju soļus.

Kā stāsta tūrisma organizatore Vīvika Orula, kas plāno sauszemes aktivitātes jūras tūristiem, ceļotājiem tiek piedāvāti braucieni uz Tammes, Kurgjalas un Vīlandes garšaugu dārziem, kā arī ekskursijas pa pašu Pērnavu.

Orula atzina, ka pēc ilgāka pārtraukuma kruīza braucienos vietējie gidi tagad piedāvā tādus pašus maršrutus kā pirms koronavīrusa parādīšanās.

"Hebridean Sky" pasažieri Pērnavā.
"Hebridean Sky" pasažieri Pērnavā. Foto: Jüri Looring

Tūrisma organizators uzskata, ka organizēt kruīza tūristu sauszemes ceļojumu programmu ir liels izaicinājums, jo informācija par to, kurš kur vēlas doties, tiek saņemta pēdējā brīdī.

"Pagājušajā naktī mēs saņēmām datus par ekskursiju pieprasījumiem no "Hebridean Sky" pasažieriem. Ēdieni ir jāorganizē atbilstoši tūristu prasībām. Ēdinātāji ir pelnījuši atzinību par to, ka tik īsā laikā spēja nodrošināt visu nepieciešamo lielajām grupām," sacīja Orula.

Pēc loģistikas aģentūras "Estma" kuģu pārstāvja Artūra Pavļenko teiktā, kruīza pasažieru tirgu visvairāk skāra koronovīruss, pēc kura tas vairs neatgriezās iepriekšējā līmenī. Arī braucienu skaits samazinājās, jo Sanktpēterburga kā tūrisma galamērķis tika izņemta no kruīzu kompāniju piedāvājuma.

Kruīza kuģi sagaidīja orķestris.
Kruīza kuģi sagaidīja orķestris. Foto: Jüri Looring

"Hebridean Sky" šī gada braucieni uz Pērnavu ir saistīti arī ar to, ka sākotnēji maršrutā bija iekļauts pilsētas pie Ņevas apmeklējums, bet, tā kā tas tika atcelts, Sanktpēterburgu aizstāja Igaunijas galvaspilsēta.

Pēc Pavļenko domām, pēc Covid-19 kruīzu tūrisms pakāpeniski atjaunosies un nākamgad Pērnavā ieradīsies vairāk kuģu.

"Mēs sākam praktiski no nulles," teica Pavļenko. "Ir labi, ka kruīzu tūristi atkal ir sākuši ceļot, un mēs ceram, ka nākamgad būs labāk. Domāju, ka mēs varēsim rezervēt piecas vizītes Pērnavā, varbūt pat vairāk."

Pirms ierašanās Pērnavā tūristi, kas ceļo ar "Hebridean Sky", apmeklēja Tallinu un Sāremā. Saskaņā ar plāniem kruīza laineris turpinās ceļu no Pērnavas uz Rīgu.

Otrs reiss ar šo pašu kuģi paredzēts 5. augustā, un tas notiks otrādi - tūristi vispirms apmeklēs Rīgu, tad dosies uz Pērnavu, no turienes uz Sāremā un Tallinu.

Pērnavas ostā ieradās 80 "Hebridean Sky" pasažieri.
Pērnavas ostā ieradās 80 "Hebridean Sky" pasažieri. Foto: Jüri Looring

90 metrus garš, septiņu klāju izklaides kuģis "Hebridean Sky" 2019. gadā Pērnavā viesojās trīs reizes, atvedot cilvēkus galvenokārt no Austrālijas un Jaunzēlandes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu