Vainoja pašas tēvs. Džefrija Epsteina seksuālās vardarbības upure par piedzīvoto uz miljardiera salas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džefrijs Epstīns ar draudzeni Gīleinu Maksvelu
Džefrijs Epstīns ar draudzeni Gīleinu Maksvelu Foto: @realDailyWire/Twitter.com

Skandalozais nelaiķa finansists Džefrijs Epsteins bija apsūdzēts vairāku desmitu nepilngadīgu meiteņu seksuālā izmantošanā un cilvēku tirdzniecībā seksuālās izmantošanas nolūkā. Viena no sievietēm tagad atzinusi, ka gadiem ilgi tiek vainota notikušajā. Arī viņas tēvs par situāciju izteicies skeptiski, vēsta medijs "Insider".

Sāra Ransome Džefrijam Epsteinam piederošajā salā nonāca 2006. gadā. Sieviete bija pārliecināta, ka finansists varētu palīdzēt viņas karjerā. Sāra atklāj, ka pilngadīgas sievietes, kas tika pārdotas seksa kontrabandā, bieži tika vainotas notikušajā.

"Kopš 2016. gadā atklāju notikušo, mani sauc par prostitūtu un zeltraci," laikrakstā "The Washington Post" rakstīja Ransome.

2006. gadā Sārai bija 22 gadi. Kāda sieviete, kas tikās ar Epsteinu, pārliecināja Sāru, ka finansists un viņa draudzene Gīleina Maksvela varētu palīdzēt dibināt sakarus modes pasaulē.

Tāpat kā daudzus citus Epsteina seksuālās tirdzniecības upurus, arī Sāru daži pasaules ietekmīgākie cilvēki ievilināja ar solījumiem sniegt iespējas. Uz Epsteina salu sieviete devās bez pases un telefona.

Veselu gadu Sāra pacieta garīgu un fizisku vardarbību. Kamēr Sāra dzīvoja uz Epsteina salas, viņš turēja to badā un izvaroja.

Tā kā viņa jau bija pilngadīga, gadiem ilgi sievieti vainoja piedzīvotajā vardarbībā un norādīja, ka viņa ir to pelnījusi.

"Pat mans tēvs teica: "Kādu gultu uzklāji, tādā jāguļ."" 

Sāra jutās atvieglota brīdī, kad uzzināja par Epsteina draudzenes Gīleinas Maksvelas notiesāšanu. "Kad dzirdēju neomulīgo rokudzelžu skaņu, Maksvelai ienākot tiesas zālē Ņujorkā, nodomāju, ka vairs nekad nešaubīšos par sevi." 

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Lielbritānijas augstāko aprindu pārstāvei Gīleinai Maksvelai otrdien, 28. jūnijā, piespriests 20 gadu cietumsods par meiteņu sagādāšanu skandalozajam nelaiķa finansistam Džefrijam Epsteinam viņu seksuālai izmantošanai, ziņo raidorganizācija BBC.

Maksvelu, kurai Ziemassvētkos palika 60 gadu, 2021. gada beigās 12 zvērināto tiesa Manhatanā atzina par vainīgu piecās no sešām apsūdzībām, tostarp visnopietnākajā apsūdzībā par nepilngadīgās seksa kontrabandu.

Nelaiķa britu preses magnāta Roberta Maksvela meita Gīleina, kas izaugusi bagātībā un privilēģijās kā karaļnama locekļu draudzene, tagad 20 gadus pavadīs cietumā, ziņo medijs.

Tiesnese piesprieda arī naudas sodu 750 000 ASV dolāru apmērā.

Maksvela, ģērbusies cietuma drēbēs, atvainojās saviem upuriem. Viņa sacīja, ka jūt līdzi viņiem un ka tikšanās ar Epsteinu ir "lielākā nožēla" viņas dzīvē.

"Mana saikne ar Epsteinu mani neatgriezeniski aptraipīs," viņa teica, piebilstot, ka cer, ka piespriestais cietumsods ļaus upuriem "gūt mieru".

Par nepilngadīgo seksa kontrabandu viņai varēja draudēt cietumsods līdz 40 gadiem.

Maksvelai izvirzītās apsūdzības attiecas uz notikumiem laikā no 1994. līdz 2004. gadam. Viņa iepriekš paziņoja, ka nav vainīga nevienā no tām.

Epsteins izdarīja pašnāvību federālajā aizturēšanas centrā Ņujorkā 2019. gada augustā 66 gadu vecumā, tiesu tā arī nesagaidot. Viņa mīļākā un tuva draudzene Maksvela tika aizturēta 2020. gadā.

Epsteins bija apsūdzēts vairāku desmitu nepilngadīgu meiteņu seksuālā izmantošanā un cilvēku tirdzniecībā seksuālās izmantošanas nolūkā. Viņš miris dienu pēc tam, kad tika publiskoti dokumenti, kas dod plašāku ieskatu viņa vadītajā seksuālo pakalpojumu tirdzniecības tīklā laikā no 2002. gada līdz 2005. gadam.

Saskaņā ar prokuroru teikto, Epsteins no 2002. līdz 2005. gadam seksuāli izmantojis desmitiem pusaudžu savos mājokļos Ņujorkas Manhetenas rajonā un Floridas štatā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu