VIDEO ⟩ Havaju salās apdraudētas roņu sugas mātīte ievaino peldētāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Aizvadītajā nedēļas nogalē kāda peldētāja Havaju salu apkaimē Vaikiki guva savainojumus, kad sastapās ar Havaju mūku roņu mātīti, vēsta ziņu aģentūra AP.

Bezpeļņas organizācija "Hawaii Marine Animal Response", kas palīdz uzraudzīt aizsargājamās sugas, sacīja, ka viņu darbinieki svētdienas rītā bija liecinieki tam, kā peldētāja sastapa roņu māti, kas pazīstama kā Rokija.

Tiek vēstīts, ka sieviete ir 60 gadus veca pamatskolas skolotāja no Kalifornijas. Sievietei savainota seja, roka un mugura. Valsts amatpersonas paziņoja, ka neatklās sievietes vārdu, jo viņa vēlējās palikt anonīma.

Bezpeļņas organizācija sacīja, ka roņu mātei pirms aptuveni divām nedēļām piedzima mazulis tajā pašā rajonā, kur peldētāja tika ievainota.

Šīs roņu sugas aiztikšana, ievainošana vai nogalināšana ir pretlikumīga. Cilvēkiem jāatrodas vismaz 46 metru attālumā no roņu mātes un mazuļa, lai gan šis ieteikums nav noteikts likumā.

Piekraste, kurā dzīvo roņi, ir norobežota, un pludmales apmeklētāji tiek brīdināti par sekām, kas var rasties, tuvojoties roņu mātītei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu