Putins piedāvājis Turcijas prezidentam izveidot "Bayraktar" dronu ražotni Krievijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mike Mareen/Shutterstock

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans vēsta, ka nesenās tikšanās laikā viņš esot saņēmis aicinājumu no kara noziedznieka Vladimira Putina sadarboties "Bayraktar" kaujas dronu ražošanā, vēsta laikraksts "The Middle East Eye".

Kā ziņo raidsabiedrība CNN Turk, Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans pirmdien, 25. jūlijā, augstākās partijas sanāksmē sacīja kolēģiem, ka Putins ir vērsies pie viņa nesenās tikšanās laikā, lai ierosinātu vienošanos ar Turcijas firmu "Baykar" par bezpilota lidaparātu ražošanu Krievijā.

"Putins man teica, ka vēlas strādāt ar "Baykar". Viņš ierosināja izveidot rūpnīcu Krievijā, kā to izdarīja Apvienoto Arābu Emirāti," vēsta Erdogans.

"Baykar" pārstāvis gan noliedza, ka uzņēmums būtu izveidojis rūpnīcu Apvienotajos Arābu Emirātos. Pārstāvis arī atteicās komentēt Krievijas priekšlikumu.

Medijs gan vēsta, ka drošs avots norāda, ka "Baykar" Apvienotajos Arābu Emirātos veido rūpnīcu.

"Starp Turciju un Ukrainu ir stratēģiskas attiecības, īpaši aviācijas un kosmosa jomā. Turcija atbalsta Ukrainu ar bruņotu bezpilota lidaparāta tehnoloģiju. Mēs Krievijai neko nepārsūtījām un nepiegādājām. Mēs nekad neko tādu nedarītu," norāda uzņēmuma pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu