Mīlgrāve nosvin 60. jubileju un atklāj savas dzīves svarīgākās atziņas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elita Mīlgrāve.
Elita Mīlgrāve. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nule aizvadīts "Zelta mikrofona" laureātu koncerts par godu ceremonijas 25 gadiem. Šai dienā arī pasākuma organizatore Elita Mīlgrāve svinēja savu 60. dzimšanas dienu. Sarunā ar "Apollo.lv" viņa dalījās svētku priekā un stāstīja par dzīves gūtajām atziņām.

Atveroties Dzintaru koncertzāles vārtiem, pasākuma viesi, mūzikas gardēži un Elitas draugi uz sarkanā paklāja steidza viņu sveikt svētkos. Tieši otrdien, 26. jūlijā, viņai apritēja 60! Sarunā ar "Apollo.lv" viņa teic: "Vēl lielākus svētkus, kā šodien būt šeit, laikam nav iespējams radīt. Man ir gadsimta dzimšanas diena."

Es savu dzimšanas dienu nosapņoju pirms vairākiem gadiem. Es nosapņoju, ka svinu savu dzimšanas dienu Mežaparkā ar visiem mūziķiem. Līdz pat šim pavasarim nekas neliecināja par to, ka mans sapnis piepildīsies."

Tikai līdz brīdim, kad atcēlām "Laima Rendezvous Jūrmala" festivālu, iestājās tāda tukšuma sajuta, ka veselu nedēļu nekas nenotiks. To tā nevarēja atstāt. Man draudzenes teica: "Evita, vai tad tu nevari uzrīkot ar mūziķiem kādu koncertiņu?" Tad es sapratu, ka arī "Zelta mikrofonam" nav nosvinēta jubileja, pandēmija mums to vienkārši nozaga, un tad es sapratu, ka jā, šī ir brīnišķīga iespēja reizi 25 gados nosvinēt to vasarā, dalās Mīlgrāve.

Evita atklāj, ka šī diena ir svētki ne vien dzimšanas dēļ, bet arī lepnums un gandarījums par to, ka, spītējot problēmām, ar ko nācies saskarties rīkošanas procesā, viss ir izdevies: "Problēmu bija pāri galvai, bet šodien es redzu rezultātu, kas ir brīnišķīgs.

Mēs jau nezinām, kas mūs sagaida rudenī Covid-19 dēļ, tāpēc baudām šo mirkli. Šī ir lieliskākā dzimšanas diena, kādu vien sev varēju iztēloties."

Septembrī Elita dosies uz Tenerifi, kur viņai ir dzīvoklis un kur viņa pavada daļu savas dzīves pēdējos gados: "Pandēmija ir devusi arī bonusus, kā, piemēram, iemācīties strādāt attālināti. Esmu gandarīta, ka varu to darīt saules pielietajā Tenerifē. Darbi neapstājas, es turpinu gatavot nākamo "Zelta mikrofona" pasākumu. Darīšu visas lietas, ko iespējams darīt attālināti."

Elita pēdējos gados darbojas ne tikai mūzikas industrijā, viņa attīstījusi biznesu veselības jomā, ko arī turpinās darīt. Viņa darbojas preventīvajā veselībā. Elita atklāj, ka arī Tenerifē attīsta komandu. "Bizness ir balstīts uz zinātniskiem pamatiem, kā mēs sevi varam atjaunot un turēt sevi vislabākajā formā.

Es jūtos jauna, spēcīga, enerģiska, pateicoties šim. Darīt man ir ko. 

Brīvajos brīžos viņa raksta memuārus, sakot, ka laiks ar sevi ir ļoti nepieciešams, un, kas zina, nākotnē, iespējams, sagaidīsim vēl kādu pārsteigumu no Elitas! 

Jautājot, kāda ir svarīgākā gūtā atziņa 60. gados, viņa saka: "Visu laiku būt kustībā. Joprojām mācīties, būt ceļā uz sevis pilnveidošanu. Mēģināt sasniegt vislabāko sevis "es"."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka šogad "Zelta mikrofons" notika laikā, kad Krievija sāka plaša mēroga karu Ukrainā. Dažas dienas pirms ceremonijas sākās Krievijas iebrukums Ukrainā, tāpēc uz lielas jautājuma zīmes bija, vai "Zelta mikrofons" vispār notiks. Līdz šim Zelta mikrofona balvu pasniegšanas ceremonijas notika bez skatītāju klātbūtnes, uz šiem pasākumiem netika tirgotas biļetes. Tāpēc pirmo reizi mūzikas cienītājiem bija iespēja būt klātesošiem šajā pasākumā, un pirmo reizi vasarā.

Zelta mikrofona laureātu koncerts notika pirmo reizi. 26. jūlijā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāpa lielākā daļa no Zelta mikrofona laureātiem: "Prāta Vētra", "Instrumenti", Intars Busulis, Laima Vaikule, "Dzelzs Vilks", Aija Andrejeva, Lauris Reiniks, Aminata, Agnese Rakovska, Ozols, Normunds Rutulis, Jānis Stībelis, Olga Rajecka, "Rīgas Modes", "Inokentijs Mārpls", "Pienvedēja Piedzīvojumi", ansis, Evija Vēbere, Kristīne Pāže, Būū, "Citi Zēni" un "Knīpas un knauķi".

Uz skatuves kāpa arī "Zelta Mikrofona" dažādu laika posmu vadītāji - Fredis, Kaspars Breidaks, Baiba Sipeniece un Valters Krauze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu