"Mēs ceram, ka paspējām." Pēc inficēšanās ar smadzenes ēdošu amēbu zēns slimnīcā cīnās par dzīvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Monkey Business Images/ Shutterstock

Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) kādā Floridas slimnīcā nogādāts 13 gadus vecs zēns, kurš inficējās ar smadzenes ēdošu amēbu. Zēns kopā ar ģimeni atpūtās pludmalē, vēsta medijs "Insider".

Ģimenes dzīve apgriezās kājām gaisā nedēļu pēc atpūtas pludmalē, kad 13 gadus vecais Keilebs sāka justies tik slikti, ka tika izsaukta ātrā palīdzība.

Sākumā zēns juta galvassāpes un drudzi. Pēc tam viņa temperatūra pieauga līdz 40,5 grādiem, zēns juta neciešamas kakla sāpes, kas bija saistītas ar meningītu.

Zēna tantes Keitijas "Facebook" ierakstā ir vēstīts, ka zēns tagad atrodas bērnu slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, kur tiek ārstēta smadzeņu tūska.

Ārsti domā, ka zēns, peldoties ūdenī, ir inficējies ar smadzenes ēdošu amēbu, kuras nosaukums latīņu valodā ir "Naegleria fowleri". Šī amēba parasti nokļūst cilvēku smadzenēs caur degunu. Lielākajā daļā oficiāli zināmo infekcijas gadījumu pacienti mirst.

"Vairumā gadījumu cilvēki pietiekami savlaicīgi nevērsās slimnīcā," saka tante. "Mēs ceram, ka paspējām."

Amēbai patīk uzturēties siltā saldūdens vidē, klimata pārmaiņu dēļ arvien vairāk ūdenstilpju kļūst šai amēbai piemērotākas dzīvošanai.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu