Influenceris Rojs Rodžers novērojis sevī autiskā spektra traucējumu pazīmes (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ Apollo.lv kolāža

Latvijas ietekmīgākais influenceris Rojs Rodžers raidījumā "Iečeko slavenību" atklāj, ka novērojis sevī autiskā spektra traucējumu pazīmes.

Rojs Rodžers šī gada sākuma tika atzīts par ietekmīgāko influenceri, taču, kā izrādās, viņš nav gājis uz to mērķtiecīgi: "Es vienkārši daudz dalos ar savu dzīvi ar humoristisku pieskaņu." Viņš sapratis, ka cilvēkiem tas patīk.

"Vispār ir divu veidu influenceri - apzinātie un neapzinātie. Es esmu neapzinātais influenceris, daloties ar savu dzīvi, esmu kļuvis populārs. Mana dzīve ir kā teātris, un cilvēkiem acīmredzot to patīk no malas skatīties," stāsta Rojs.

Rojs atklāj, ka nav tādu lietu, ar ko viņš nedalās: "Tam ir arī daudz mīnusu. Es nevaru teikt, ka ir kaut kas tāds, ko es nekad nedarītu, jo esmu tā teicis, bet beigās izdaru tāpat. Man nav bail kaut ko parādīt, man nav filtra. 

Analizējot sevi un savu uzvedību, viņš atklāj, ka sevī pamanījis autiskā spektra traucējumu pazīmes, kas izskaidrojot, kāpēc viņš neveido acu kontaktu ar sarunu biedriem, nesasveicinās un daudz klusē.

"Tomēr man ir vieglāk dzīvot, man ir vienalga, ko par mani domā," atklāj Rojs.

Rojs Rodžers Linkevičs sociālo mediju satura veidotāju Latvijā "Golin Accelerators of Relevance Influenceru indeksa 2022" apbalvošanas ceremonijā tika atzīsts par ietekmīgāko influenceri, kuram visos populārākajos soctīklos kopā seko nepilni 100 tūkstoši cilvēku.

Ārste Inese Bolmane žurnālā "Ārsts.lv" skaidroja, ka autisms ir traucējumi, kam ir raksturīga izteikta ārējo kontaktu ierobežošana, dzīve savā iekšējā pasaulē, kuras piepildījums ir atkarīgs no intelektuālās attīstības. Autisms ir attīstības traucējumi, kam raksturīga psihiska atraušanās no realitātes, trūkst reakcijas uz ārējo iedarbību, raksturīga pasivitāte un pārmērīgs jūtīgums, kontaktējoties ar apkārtējo pasauli.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu