Par milzu summu pārdota viena no leģendārā Muhameda Ali čempiona jostām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Muhameds Ali
Muhameds Ali Foto: Reuters/ScanPix

Par iespaidīgu naudas summu izsolē pārdota leģendārā boksera Muhameda Ali viena no čempiona jostām, vēsta "Insider".

Muhameds Ali daudzu acīs ir visu laiku labākais bokseris šī sporta ilgajā vēsturē. Viņš savas karjeras laikā kļuva par vienīgo trīskārtējo lineāro čempionu, kā arī izcīnīja "The Ring" žurnāla, Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas supersmagajā svarā.

Izsolē par 6,18 miljoniem ASV dolāru (6,09 miljoni eiro) pārdota tieši WBC josta, kuru Ali izcīnīja 1974. gada 30. oktobrī, leģendārajā "Rumble in the Jungle" cīņā pārspējot Džordžu Formenu.

Slaveno čempiona titula jostu iegādājies Nacionālās futbola līgas (NFL) kluba Indianapolisas "Colts" īpašnieks Džims Airsejs.

Ali piedzima kā Kasiuss Klejs juniors, taču 1964.gadā viņš pievērsās islāmam un pieņēma Muhameda Ali vārdu, ar kādu viņu pazina mūsdienu pasaule.

Pirmo lielāko panākumu viņš guva 1960.gadā, uzvarot Romas olimpiskajās spēlēs, taču vēlāk zelta medaļu, dusmās par ASV politiķu attieksmi, viņš iemeta upē.

Ali atteicās piedalīties Vjetnamas karā, tāpēc vairākus gadus viņam tika aizliegts dzimtenē boksēties.

Par vienu no emocionālakajiem brīžiem Ali pēcsporta dzīvē kļuva 1996.gada Atlantas olimpisko sēļu atklāšanas ceremonija, kurā viņš, jau būdams smagi slims, aizdedza olimpisko lāpu. Tāpat Ali bija Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) miera vēstnesis.

Savukārt 2005.gadā Ali saņēma augstāko civilo ASV valdības apbalvojumu - Brīvības medaļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu