"Nāca pie samaņas, sāka raudāt, kliegt, sāpēja galva." Ķengaraga iedzīvotāji pēc kautiņa atrod jaunieti guļam asins peļķē (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Baloncici/Shutterstock

Pirmdien, 25. jūlijā, Rīgā, Ķengaragā, smagus ievainojumus kautiņa laikā guva 18 gadus vecs puisis. Viņu guļam asins peļķē atrada vietējie iedzīvotāji un mēģināja sniegt pirmo palīdzību. Šobrīd cietušā ģimene un likumsargi, kas uzsākuši kriminālprocesu, lūdz līdzcilvēku palīdzību un meklē konflikta aculieciniekus, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

25. jūlijā vakarā Liene kopā ar vīru pastaigājās pa Ķengaraga promenādi un sadzirdēja bļaustīšanos pie vienas no daudzstāvu mājām. Dzirdētais lika noprast, ka izcēlies nopietns konflikts.

Sievietes vīrs devās skatīties, kas noticis, kad pamanīja uz viņu pusi skrienam jaunieti bez krekla, kurš uz jautājumu: "Kas noticis?", atbildēja, ka viņš zvana draugiem. Tālumā, pie Maskavas ielas 268. mājas, korpusa 6, bija redzams uz zemes gulošs puisis.

"Galvas vietā bija liels asins bumbulis, acis bija aizpampušas, deguns bija zils, lūpās bija caurums, no kura tecēja asinis, tāpat arī no auss tecēja asins. Viņam bija šoks, mēģināja celties, vilka drēbes nost," atminas Liene.

Citi apkārtējie jau bija sazinājušies ar mediķiem, un līdz viņu ierašanās brīdim bija jāmēģina cietušo noturēt miera stāvoklī, sarunāties un nomierināt. Uzbrukuma brīdī ar puisi bija vēl divi draugi. Viens no viņiem bija ieslēpies krūmos ar, iespējams, lauztu roku, otrs jau pieminētais jaunietis, kurš skrēja zvanīt draugiem. Redzot, ka situācija nomierinājusies, abi pienāca pie cietušā un apkārtējiem izklāstīja savu versiju par notikušo.

"Nākuši garām jaunieši un uzbrukuši ne par ko. Mums jau pieaugušajiem skaidrs, ka nebija ne par ko. Gan jau vecas paziņas vai izbijis kāds konflikts. Tie saucieni liecināja, ka viņiem jau ir bijusi saruna," stāsta Liene.

18 gadus vecā puiša māte arī piekrita dalīties notikušajā, bet vēlas palikt anonīma. Arī viņai dēls stāstījis, ka konflikts izcēlies uz līdzenas vietas – trīs vīrieši, aptuveni 30 gadus veci, melnos sporta tērpos pienākuši pie viņiem un uzreiz uzsākuši kautiņu:

"Dēls tobrīd nesaprata neko. Nāca pie samaņas, sāka raudāt, kliegt, sāpēja galva. Viņš vēma. Nesaprata, kas notiek ar viņu, tāpēc, ka lūpas bija piepampušas, pārsista lūpa, nācās šūt kopā. Viņam ir šuves uz lūpām, salauzts deguns, caurums galvā, nav divu zobu. Auss satraikšķīta. Stāvoklis ir tāds, ka viņš knapi var pastaigāt. Šodien izrakstīja no slimnīcas, tāds ir ārstu pieņemtais lēmums, jo stāvoklis ir stabils. Pašlaik viņš atrodas mājās, lieto stipras nomierinošas zāles, lai nāktu miegs. Viņš guļ."

Puisi sagaida deguna operācija un jādodas arī pie acu ārsta. Sieviete saka lielu paldies visiem, kas palīdzēja dēlam uzreiz pēc kautiņa un izsauca mediķus – viņi izglāba puisim dzīvību:

"Es ļoti lūdzu visus, kas redzēja trīs aizdomīgus vīriešus, kuri bija ģērbušies melnās drēbēs. Vienam bija sporta bikses ar baltām strīpām sānos, otrs bija šortos, trešais melnās drēbēs. Viņi skrēja Maskavas ielas 268. mājas korpusa pieci virzienā. Pāri tramvaja sliedēm, "Circle K" virzienā."

Aicinām apkaimē dzīvojošos caurskatīt videokameru vai automašīnu reģistratoru ierakstus, iespējams, fiksēts konflikta brīdis vai iesaistītā jauniešu kompānija tuvējā apkārtnē. Vai arī, ja bijāt aculiecinieks notikušajam, sazinieties ar likumsargiem, zvanot pa tālruni 110 vai 67806800. Valsts policijā uzsākts kriminālprocess.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu