Darbu atsāk trīs Ukrainas Melnās jūras ostas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Amani A/Shutterstock

Kijiva trešdien, 26. jūlijā, pavēstīja, ka atsākts darbs trīs Melnās jūras ostās, kas ir noteiktas ar Maskavu panāktās vienošanās nosacījumos par kara dēļ nobloķētā Ukrainas labības eksporta atjaunošanu.

"Sakarā ar vienošanās parakstīšanu par Ukrainas ostu atbloķēšanu labības eksportam, atsākts darbs Odesas, Čornomorskas un Dienvidu ostās," trešdien pavēstīja Ukrainas Jūras spēki.

"Kuģu iebraukšana un iebraukšana šajās ostās tiks veikta, formējot karavānu, ko pavadīs vadības kuģis," teikts Jūras spēku paziņojumā sociālajā tīklā "Facebook".

Turpinās darbs pie maršrutu noteikšanas.

Turcija trešdien Stambulā oficiāli atklāja Ukrainas labības eksporta kopīgo koordinācijas centru, kā izveide paredzēta ar ANO atbalstu panāktās vienošanās ietvaros.

Kijiva un Maskava pagājušajā nedēļā ar Turcijas un ANO atbalstu vienojās par mehānismu, kas ļautu atsākt Ukrainas labības eksportu no trim ostām.

Ukraina pirmdien apliecināja, ka cer labības eksportu atsākt šonedēļ.

Tiesa gan, tas, ka Krievija jau sestdien, nepilnu diennakti pēc vienošanās parakstīšanas, atkal apšaudīja ar raķetēm Odesas ostu, stipri vairoja bažas par vienošanās īstenošanas izredzēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu