FOTO ⟩ Atklāts, kā varētu izskatīties Saūda Arābijas ideja par 120 kilometru garu debesskrāpju kompleksu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Saūda Arābija plāno būvēt divus paralēlus debesskrāpjus, kas stiepsies 75 jūdžu garumā (aptuveni 120 kilometri) pa daudzveidīgu reljefu. Plānots, ka debesskrāpji atradīsies pilsētas Neomas sirdī, vēsta ziņu medijs "The Guardian".

Pirmdienas, 25. jūlija, vakarā princis Muhameds ieskicēja vērienīgu šī projekta vīziju, norādot, ka tā kļūs par līdz šim apdzīvotāko planētas pilsētu.

Tomēr analītiķi atzīmēja, ka Neomas projekta plāni gadu gaitā ir mainījušies, radot šaubas par to, vai līnijveida debesskrāpji kļūs par realitāti.

Foto: Atklāts, kā varētu izskatīties Saūda Arābijas mērķis par 120 kilometru garu debesskrāpju kompleksu

"Koncepcija ir tik ļoti mainījusies no tās agrīnās versijas, ka dažreiz ir grūti noteikt tās virzienu - samazināt, palielināt vai veikt radikālāku koncepta maiņu," sacīja eksperts Roberts Mogielnickis.

Amatpersonas iepriekš sacīja, ka Neomas iedzīvotāju skaits pārsniegs vienu miljonu, bet princis Muhameds vēstīja, ka līdz 2030. gadam šis skaits sasniegs 1,2 miljonus, savukārt līdz 2045. gadam pieaugs līdz deviņiem miljoniem.

Pārsteidzošais kopējais iedzīvotāju skaits ir daļa no cerētā valsts mēroga iedzīvotāju skaita palielinājuma, kas, pēc prinča Muhameda domām, būtu nepieciešams, lai Saūda Arābija, pasaulē lielākā jēlnaftas eksportētāja, kļūtu par ekonomikas lielvalsti.

Tiek ziņots: "Galvenais Neomas būvniecības mērķis - palielināt Saūda Arābijas kapacitāti, iegūt vairāk pilsoņu un cilvēku Saūda Arābijā. Un, tā kā mēs to darām no nekā, kāpēc mums vajadzētu kopēt normālas pilsētas?"

Debesskrāpjos tiks izmantota 100% atjaunojamā enerģija, un tajā būs "visu gadu mērens mikroklimats ar dabisku ventilāciju", teikts publicētajā reklāmas video.

Neoma atrodas stratēģiski labā vietā, lai izmantotu saules un vēja enerģiju, un tiek plānots arī pilsētā izveidot pasaulē lielāko zaļā ūdeņraža rūpnīcu.

Tiek vēstīts, ka iedzīvotājiem būs pieejamas visas ikdienas vajadzības piecu minūšu gājiena attālumā, kā arī pieejamas citas priekšrocības, piemēram, slēpošanas iespējas brīvā dabā un ātrgaitas dzelzceļš.

"Apollo.lv" jau vēstīja - plānots, ka debesskrāpji atradīsies gan kalnos, gan tuksnesī, gan ūdens tuvumā. Laikraksts ziņo, ka projekts izmaksās līdz vienam triljonam ASV dolāru, atsaucoties uz drošiem avotiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu