Medijs: Krievija un Ķīna slepeni vienojušās par svarīgu infrastruktūras objektu neiznīcināšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X02440/Scanpix

Krievija cenšas nedot triecienus Ķīnas infrastruktūras objektiem Ukrainas teritorijā, ziņo Ukrainas Neatkarīgā ziņu aģentūra (UNIAN), atsaucoties uz mediju "Intelligence Online".

Izmeklēšanas raksta autori uzskata, ka starp Kremli un Pekinu pastāvot vienošanās, kā rezultātā Ķīna solīja karā Ukrainā palikt neitrāla.

Medijs vēsta, ka Ķīna uzskatījusi, ka Krievija iekaros Ukrainu, tāpēc vienojās ar Kremli, ka visi objekti, kas interesē Ķīnu, paliks neskarti. Maskava solīja, ka šos objektus nebombardēs.

Mariupoles bombardēšanas laikā okupanti iznīcināja pilsētas industriālo zonu, apejot rūpnīcu "Satellit", kas bija aprīkota ar separatoriem un citām tehnoloģijām graudiem. Tāpat krievi neskāra arī rūpnīcas ostas infrastruktūru, kas bija nepieciešama graudu eksportam no tās. Ukrainas aizstāvjiem nācās rūpnīcu aizdedzināt, kad okupanti ieņēma Mariupoli.

Krievija uzbruka arī otrajam lielākajam graudu terminālim Ukrainā, kas atrodas Mikolajivā. Tikmēr okupanti neveica uzbrukums kaimiņos esošajam kuģniecības un stividorkompānijas uzņēmumam.

Abus neskartos uzņēmumus Ukrainā saista viena lieta - to īpašnieks ir Ķīnas korporācija COFCO.

Kā ziņo "Intelligence Online" - vienošanās, iespējams, panākta, lai tad, kad sāktos Ukrainas infrastruktūras atjaunošana, Ķīnas objekti būtu neskarti, kas prasītu mazākus naudas izdevumus.

Ķīnas nostāja par Krievijas noziedzīgo karu Ukrainā

Vēl pirms Krievijas sāktā kara Ukrainā, gan Krievija, gan Ķīna pasludināja "dziļu stratēģisko savienību".

Jau toreiz Rietumu medijos izskanēja informācija, ka Ķīnas prezidents Sji Dzjinpiņs un Krievijas prezidents Vladimirs Putins vienojās par "militāro specoperāciju" Ukrainā pēc 2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu beigām.

Neraugoties uz abu pasaules lielvalstu tuvināšanos, Ķīnas varas iestādes manāmi distancējušās no publiska atbalsta paušanas Putinam, baidoties no Rietumu sankcijām.

Tiesa, Ķīnas oficiālie pārstāvji, sekojot Kremļa propagandai, vairākkārt apsūdzējuši Rietumu kara izraisīšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu