Līdz gada beigām Rīgā varētu pārdēvēt padomju virsnieka Brantkalna vārdā nosaukto ielu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Detlava Brantkalna iela Rīgā
Detlava Brantkalna iela Rīgā Foto: Ekrānuzņēmums no Google maps

Līdz šī gada beigām, iespējams, no ielas nosaukuma Rīgā varētu pazust padomju virsnieka Detlava Brantkalna vārds, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums raidījums "Dienas ziņas".

Kā norāda medijs - tāda vienošanās ir Rīgas domes koalīcijā.

Brankalnam veltīts arī piemineklis Ķīšezera krastā, kuru lemts nojaukt, medijam norādīja domē.

Kā atgādina LTV - iepriekš vairākkārt izskanējuši aicinājumi mainīt Maskavas ielas nosaukumu, bet tā ir otrā garākā ielā Rīgā un izmaksas nosaukuma maiņai būtu nesamērīgi dārgas, vērtēja Rīgas domē. Piemēram, mainot nosaukumu ielai pie Krievijas vēstniecības uz Ukrainas neatkarības ielu, izmaksas bijušas ap 1000 eiro. Un Ukrainas neatkarības ielā atrodas vien dažas ēkas.

Rīgas domes deputāts Edgars Ikstens ("Jaunā Vienotība"), vaicāts, kad Brantkalna vārds no ielas nosaukuma Rīgā varētu pazust, sacīja: "Es domāju, ka tas varētu būt līdz šī gada beigām. Koalīcijā ir vienošanās, ka šāda iela Rīgā nedrīkstētu būt."

Tieši Rīgā ir visvairāk maināmo nosaukumu, bet tai seko Daugavpils. Biedrības "Publiskās atmiņas centra" vadītājs Kārlis Kangeris pastāstīja, ka populārākās ielas, kuru nosaukumi būtu jāmaina ir Pionieru un Andreja Upīša iela.

Kopā Latvijā ir vairāk nekā 90 ielas, kuru nosaukumus noteikti vajadzētu mainīt, un vēl par 50 ielām varētu diskutēt, informēja Kangeris.

Rīgas domē maināmo nosaukumu saraksts saņemts, bet visas 19 ielas nosaukumu noteikti nemainīs, ziņo medijs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu