"Es pat nevarēju norīt siekalas." Divi vīrieši dalās pieredzē pēc pērtiķu baku izslimošanas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Arif biswas/ Shutterstock

Divi vīrieši - Haruns un Mets - izslimoja pērtiķu bakas. Par cīņu ar slimību, tās simptomiem un stigmu viņi stāsta medijam "Insider".

Harunam drudzis nemazinājās, tādēļ vīrietis dzēra ibuprofēnu, paracetamolu un antihistamīnu. Viņš saka: "[Lietoju] jebkuras zāles, kuras vien varēju atrast, bet nekas nepalīdzēja."

Tādēļ vīrietis zvanīja ātrajai palīdzībai: "Katru reizi, kad zvanīju, man pateica, ka mans stāvoklis nav kritisks."

Arī Mets stāsta par līdzīgiem simptomiem pirmajās slimošanas dienās: "Man bija liels drudzis, viss ķermenis trīcēja, naktīs intensīva svīšana, sāpošs kakls, klepus. Tas ilga aptuveni piecas līdz septiņas dienas. Kad tie simptomi sāka izzust, uz mana ķermeņa parādījās arvien vairāk un vairāk izsitumu."

Haruns saka:

"Es skaidri atceros, ka raudāju pa telefonu un teicu, ka nomiršu, jo nevarēju ēst, nevarēju dzert. Es pat nevarēju norīt siekalas. Biju ļoti noguris, vienkārši gulēju, nereaģējot uz apkārtējo."

Tā kā nereti medicīnas speciālisti izsakās, ka slimība visvairāk ietekmē homoseksuālus vīriešus, tad Mets uzskata, ka šīs slimības skartajiem ir iespēja ar laiku kļūt stigmatizētiem.

"Vairāki interneta troļļi man teica ļoti nežēlīgas, nejaukas lietas. Un esmu nobijies par to, ka tas arī atspoguļo notiekošo reālajā pasaulē," vīrietis bažījas.

Viņš piebilst: "Piemēram, cilvēki, kuri, iespējams, ir homofobiski noskaņoti vai aizspriedumaini, slimību var izmantot pret LGBT kopienu."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu