Mārtiņš Meiers karjeru turpinās Igaunijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Meiers
Mārtiņš Meiers Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola centra spēlētājs Mārtiņš Meiers nākamajā sezonā spēlēs Igaunijas komandā Tallinas "Kalev"/"Cramo", informē klubs.

31 gadu vecais Meiers Tallinas komandai tiks izīrēts no Francijas vienības Šalonas pie Sonas "Elan".

Meiers iepriekšējā sezonā, vispirms spēlējot Francijas pēc spēka otrajā līgā jeb "Pro B" turnīrā, vidēji mačā guva 10,0 punktus un izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas.

Vēlāk viņš tika izīrēts Polijas klubam Vroclavas "Šlask", kura rindās vietējās meistarsacīkstēs 25 cīņās vidēji 13 minūtēs guva 4,6 punktus un izcīnīja 2,3 bumbas zem groziem. ULEB Eirokausā jūrmalnieks 11 dueļos caurmērā 13 minūtēs guva 4,0 punktus un izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas.

Sezonu pirms tam Meiers spēlēja Vienotās līgas komandā "Astana" un Francijas klubā "Elan". Pirms tam Meiers ārzemēs pārstāvēja Podgoricas "Budučnost", Krasnojarskas "Jeņisej" un Kazaņas "Unics" komandas.

Pirms došanās uz Krieviju divas sezonas Meiers pavadīja Latvijas komandā "VEF Rīga", 2017.gadā izcīnot Latvijas čempiona titulu. Pirms tam viņš pārstāvēja "Ventspili", bet 2013./2014.gadā vienu sezonu spēlēja arī Vācijas bundeslīgas komandā Veisenfelsas "Mitteldeutscher". Latvijā viņš spēlējis arī Liepājas un Jūrmalas klubos.

Meiers pārstāvējis Latvijas izlasi pēdējos četros Eiropas čempionātos.

Tallinieši iepriekšējā sezonā samierinājās ar Igaunijas čempionāta bronzas medaļām, bet Latvijas-Igaunijas līgā nepārvarēja ceturtdaļfinālu. Jūnijā šķīrās komandas un galvenā trenera Roberta Štelmahera ceļi, bet piektdien klubs par sadarbību pateicās Ojāram Siliņam, Mārcim Vītolam un trenera asistentam Akselim Vairogam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu