"Lieliski burgeri un rupja apkalpošana." "TikTok" gūst popularitāti kafejnīca, kurā strādā rupji darbinieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Rommel Canlas/ Shutterstock

Austrālijā ir atvērta burgernīcu ķēde ar nosaukumu "Karen's Diner" jeb "Kārenas ēdnīca", kuras, kā teikts tās mājaslapā, darbības koncepts ir "lieliski burgeri un rupja apkalpošana", vēsta medijs "Insider".

Kopš pirmās kafejnīcas atvēršanas oktobrī, video, kuros redzams, kā oficianti rupji lamājas un kliedz uz klientiem, "TikTok" ir guvuši miljoniem skatījumu.

Kafejnīcai dots nosaukums Kārenas vārdā, jo par Kārenām sarunvalodā angliski runājošās valstīs sauc baltādainas pusmūža sievietes, kuras uzvedas agresīvi, nervozi, kā arī izsaka rasistiskas piezīmes un izmanto savu stāvokli sabiedrībā, lai draudētu ar policiju tiem cilvēkiem, kas iebilst rīkoties pēc viņu iegribām.

Šobrīd Austrālijā jau ir deviņas šādas kafejnīcas un augustā paredzēts atvērt vēl četras, stāsta kafejnīcas pārstāvis. Arī Apvienotajā Karalistē jau ir atvērtas vairākas šāda koncepta kafejnīcas.

@xixiplease Part 2 gets better lol #karensdiner #karensdinerau ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

24 gadus vecā Čelsija, kura strādā Šefīldas "Karen's Diner", stāsta, ka kafejnīcas ēdienkartē ir plašs liellopa un vistas burgeru, vistas spārniņu, desertu un kokteiļu klāsts. Lai gan apkalpošana ir ļoti slikta, kafejnīcu ķēde lepojas ar labas kvalitātes pārtiku.  

"Ja jūsu vārds ir Kārena, tad kafejnīcas apmeklēšanas brīdī saņemsiet bezmaksas dzērienu," piebilst darbiniece.

Tomēr kafejnīca popularitāti guvusi nevis ēdiena, bet gan servisa dēļ. Oficiantu mijiedarbība ar klientiem regulāri tiek publicēta "TikTok". Čelsija stāsta, ka šī lietotne ir uzņēmuma lielākā vērtība.

@mcrfinest We went to Karen’s Diner.. 😬 #fyp #manchester #foodtiktok #karensdiner #foryou ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

"Tev nav jāpārrodas mājās ar domu: "Ak, man darbā bija tik slikta diena" vai arī "Šī diena bija ļoti saspringta"," Čelsija stāsta.

"Visu, kas tevi maiņas laikā uztrauca, tu "izliec ārā". Ja klients tevi nokaitina, tad tu viņam liec aizvērties, un tu ar to tiec sveikā cauri," skaidro jaunā sieviete. 

Tomēr kafejnīcas personālam visu maiņas laiku nav jāpaliek tēlā. Ja klients, ienākot kafejnīcā, nav iepriekš iepazinies ar tās konceptu un sākotnēji ir acīmredzami šokēts par dzirdēto, tad kafejnīcas darbinieki laipni izskaidro, kādēļ viņi tik rupji izturas. Tas pats notiek arī situācijās, kad klientam ir radušās sūdzības vai bažas par kaut ko.

Tāpat darbiniekiem un klientiem ir jāievēro noteikumi, ko drīkst un ko nedrīkst teikt. Kategoriski aizliegts rasisms, homofobiski un seksistiski izteikumi, kā arī nievājoši komentāri par ārējo izskatu.

@claraisyummy When you take your irish mate who had never heard of Karen’s Diner to eat 🤣🤣🤣🤣 Lol tiktok made my video edit gllitchy fml -____- 📍Karen’s Diner #karensdinerau #worldsquare #sydneyworldsquare #tiktokfood #sydneyrestaurant #sydneyeats #sydneyfood #concreteplayground #timeoutsydney #sydfoodguide #sydneyfoodie #karen #karensdiner #karens #karensgoingwild #irish #troll ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu