Uz kreisera "Moskva" gājis bojā arī Krievijas kontradmirāļa dēls. Oficiāli viņš joprojām skaitās bezvēsts pazudis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Uz šopavasar Ukrainas armijas nogremdētā Krievijas flotes kreisera "Moskva" gājis bojā arī Krievijas flotes kontradmirāļa dēls, vēsta izdevums "Agenstvo", atsaucoties uz trīs situāciju pārzinošiem avotiem.

Kā apstiprinājuši informācijas avoti, uz "Moskva" dzīvību zaudējis arī 37 gadus vecais kapteiņleitnants Valērijs Krivorogs.

Oficiāli gan viņš joprojām skaitās bezvēsts pazudis. Valērija Krivoroga tēvs ir Krievijas flotes kontradmirālis Oļegs Krivorogs – Melnās jūras 30. kuģu divīzijas komandieris. Šīs divīzijas sastāvā bija arī kreiseris "Moskva".

Krievijas melnās jūras flotes pārstāvji uz "Agentsvo" jautājumu par Valērija Krivoroga likteni atbildēt nevēlējās un pārtrauca sarunu.

Kreiseris "Moskva" nogrima 13. aprīlī. Ukraina paziņoja, ka kuģim trāpījušas divas Ukrainas pretkuģu raķetes "Neptun". Šo informāciju apstiprināja arī ASV. Krievija to noliedza, atzīstot tikai to, ka uz kuģa bija izcēlies ugunsgrēks.

Krievija līdz šim oficiāli ir atzinusi, ka uz "Moskva" gājis bojā viens karavīrs. Vēl 27 esot pazuduši bez vēsts, bet visi pārējie esot izglābti. Uz kuģa bija aptuveni 500 cilvēku.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu