Spānijā reģistrēts pirmais ar pērtiķu bakām saistītais nāves gadījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Spānijā piektdien tika reģistrēts ar pērtiķu bakām saistīts nāves gadījums, un mediji ziņoja, ka tas ir pirmais šajā Eiropas Savienības (ES) valstī.

Spānijas Veselības ministrija jaunākajā ziņojumā par pērtiķu baku vīrusu informēja, ka slimnīcā ievietoti 120 ar pērtiķu bakām saslimušie un viens no viņiem miris.

Spānijas valsts ziņu aģentūra EFE un citi mediji ziņoja, ka tas ir Spānijā pirmais nāves gadījums, kas saistīts ar šo slimību.

Veselības ministrija nesniedza detaļas par šo nāves gadījumu, bet pavēstīja, ka Spānijā ar pērtiķu baku vīrusu līdz šim inficēti 4298 cilvēki. No viņiem apmēram 3500 bija vīrieši, kuriem bijis sekss ar citiem vīriešiem, un tikai 64 no inficētajiem bija sievietes.

Ekspertiem ir aizdomas, ka pērtiķu baku uzliesmojumus Eiropā un Ziemeļamerikā veicinājis sekss divās reiva ballītēs Beļģijā un Spānijā.

Pašreizējais pērtiķu baku uzliesmojums vairāk nekā 70 valstīs ir līdz šim lielākais šīs slimības uzliesmojums. Pasaules Veselības organizācija (PVO) 23.jūlijā to pasludināja par "globālu ārkārtas situāciju".

Brazīlijā reģistrēts pirmais no pērtiķu bakām mirušais ārpus Āfrikas

Brazīlijā 41 gadu vecs vīrietis ir miris no pērtiķu bakām, kļūstot par pirmo šīs slimības upuri ārpus Āfrikas, piektdien paziņoja vietējās varas iestādes.

Vīrietis, kuram bija nopietnas imūnsistēmas problēmas, nomira ceturtdien Minasžeraisas štata galvaspilsētā Beluorizonti valsts dienvidrietumos.

"Viņš ārstējās slimnīcā citu nopietnu veselības problēmu dēļ," paziņoja Minasžeraisas štata Veselības ministrija.

"Ir svarīgi uzsvērt, ka viņam bija nopietnas saslimšanas, lai neizplatītu paniku iedzīvotāju vidū. [Pērtiķu bakām] ir ļoti zema mirstība," sacīja Minasžeraisas veselības ministrs Fabiu Bakereti, piebilstot, ka pacients ārstējās no vēža.

Brazīlijas Veselības ministrija ir reģistrējusi apmēram 1000 pērtiķu baku gadījumus, galvenokārt valsts dienvidrietumu štatos Sanpaulu un Riodežaneiro.

Pirmais gadījums tika konstatēts 10.jūnijā kādam vīrietim, kurš bija ceļojis uz Eiropu.

Piektdien Spānijā tika reģistrēts ar pērtiķu bakām saistīts nāves gadījums, un mediji ziņoja, ka tas ir pirmais šajā valstī un, iespējams, visā Eiropā.

Kopš maija sākuma pasaulē ārpus Āfrikas ir konstatēti vairāk nekā 18 000 pērtiķu baku gadījumi. Tie reģistrēti 78 valstīs, tostarp 70% šo gadījumu konstatēti Eiropā un 25% - Amerikā, trešdien paziņoja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) vadītājs Tedross Adanoms Gebrejesuss.

PVO 23.jūlijā pasludināja šo pērtiķu baku uzliesmojumu par "globālu ārkārtas situāciju".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu