Kubas zoodārzā piedzimis piektais bengāļu tīģerēns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Kubas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā Havanā piedzima vēl viens rets Bengālijas tīģerēns, piektdien, 29. jūlijām pavēstīja zoodārza darbinieki, tikai nedaudz vairāk nekā gadu pēc tam, kad Kubas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā piedzima četri svītraini un apburoši zvēru mazuļi, tostarp rets baltais tīģeris, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Visi mazuļi piedzima pēc 20 gadu ilgiem mēģinājumiem pavairot apdraudētos kaķu dzimtas dzīvniekus.

Visi mazuļi piedzima Fionai un viņas sugasbiedram Garfīldam.

Diemžēl jaunais mazulis ir vienīgais izdzīvojušais no četru mazuļu metiena, kas piedzima pirms divām nedēļām, jo viņa brāļi un māsas cieta no nopietnām neiroloģiskām problēmām un gāja bojā.

Jaundzimušais, kurš piedzima ar nepietiekamu svaru un kuram vēl nav dots vārds, tiek aprūpēts zoodārza mākslīgās audzēšanas nodaļā, kur, kā ziņots, viņš ir "kašķīgs".

"Tīģerēna piedzimšana bija priecīgs notikums. Viņš bija tik mazs, un mēs viņu barojām ar pienu un citādi aprūpējām," samīļojot mazo kaķēnu, sacīja viena no tā aprūpētājām - 21 gadu vecā Marija Karla.

Tūkstošiem Bengālijas tīģeru, kas pazīstami ar savu raibo kažoku, savulaik klīda Bangladešas, Indijas un Nepālas mežos. Taču to skaits ir samazinājies līdz aptuveni 2500, apgalvo savvaļas dzīvnieku eksperti. Savu postu ir nodarījusi malumedniecība, mežu izciršana un pārmērīga medīšana.

Trīs no pasaulē sastopamajām deviņām tīģeru sugām iznīka pagājušajā gadsimtā, un daudzi zinātnieki uzskata, ka ceturtā - Dienvidķīnas tīģeris - jau ir izzudusi.

Kubas iedzīvotāju iecienīta atrakcija ir Nacionālais zooloģiskais dārzs - savvaļas dzīvnieku parks, kurā ir 1473 eksemplāri no vairāk nekā 120 sugām, tostarp lieli dzīvnieki, piemēram, ziloņi un degunradži.

"Parkam, valstij un pasaulei tas ir ļoti skaists notikums, jo tīģeriem draud izmiršana," teica zooloģiskais veterinārārsts Anhels Kordero.

"Tas liek mums lepoties. Mēs esam ļoti priecīgi un turpināsim dzīvnieku pavairošanu," viņš teica.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu