VIDEO Vecrīgā appludināts bārs, kurā nesen viesojies mūziķis A$AP Rocky. Radīti vairāk nekā 12 000 eiro zaudējumi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Francūzis Lorans Vecrīgā esošo franču bāru pārņema no saviem tautiešiem pirms vairākiem gadiem. Naktslokālā lielākoties uzturas jaunieši un ERASMUS studenti. Pirms uzstāšanās festivālā Positivus, pie viena no galdiņiem sēdējis arī pasaules līmeņa slavenība, reperis A$AP Rocky, vēsta "Bez Tabu".

Šī gada februārī, kad naktslokāliem tika dota zaļā gaisam darbības atsākšanai, plīsa ūdensvads Mazās Jaunavas ielā, kā rezultātā appludināja pagrabā esošo krogu.

Izklaides vietā kopā ar ūdeni ieplūda arī liels daudzums smilšu, kā rezultātā darbības atsākšanu bija jāatceļ par nedēļu.

"Šeit bija daudz ūdens. Ledusskapis, atkritumi, kafijas automāts- viss bija ūdenī. Tehniskajās telpās…Šis jaunais ledusskapis arī vairs nedarbojas. Šeit viss bija ūdenī. Kafijas automāts, dators…ūdens bija tik augstu.

Esmu viņiem nosūtījis 10-15 e-pastus. Prasīju, vai varu aiziet uz viņu biroju, lai runātu ar atbildīgo. Man atbildēja, ka nav nepieciešamība. Esmu nosūtījis video, bildes, inventarizācijas tabulu. Visu esmu izskaidrojis, bet viņi saka nē.

Šī nav normāla situācija. Tas ir liels uzņēmums. Kas viņiem ir pieci tūkstoši? Viņiem ir miljoni. Es nesaprotu. Vismaz izrunāties vajadzētu," norāda Lorens, kas saimnieko "Franču bāra".

Uzņēmējs aprēķinājis, ka zaudējis līdz sešiem tūkstošiem eiro un vērsies pie pašvaldības uzņēmuma "Rīgas ūdens" ar kompensācijas pieprasījumu, taču atbalsta vietā saņēmis atteikumus.

Nams pieder valstij, kas telpas iznomā uzņēmējiem. Arī valsts uzņēmums cer sagaidīt kompensāciju līdz 5. augustam.

Valsts nekustamo īpašumu speciālisti veica atkārtotu telpu apsekošanu un vērsās pie "Rīgas Ūdens" ar lūgumu novērst konstatētos defektus vai līdz 5. augustam segt zaudējumus 5 555,20 EUR apmērā, lai novērstu ūdens noplūdes avārijas radītos defektus.

Tādus kā bojāto koka logu un palodzes nomaiņa, pagrabstāva gaismas šahtu remonts, t.sk. mūra bojāto daļu pārmūrēšana, šuvošana, apdare, augšdaļu bruģakmens apmaļu atjaunošana, aizsargrežģa nostiprināšana, kā arī notašķītās fasādes apdares mazgāšana.

Pašvaldības uzņēmums "Rīgas ūdens" gan nepiekāpjas un šobrīd nav gatavi segt ne "Valsts nekustamo īpašumu" prasīto summu, ne Lorana aprēķinātos zaudējumus.

Mēs (no "Franču bārs") esam saņēmuši ļoti daudzus e-pastus, neskaitāmas fotogrāfijas, kā arī interesantus zaudējumus. Tabulā apkopotas kādas piecdesmit vienības, to skaitā plastmasas glāzes, sulu pakas, mani visvairāk uzrunāja futbolista krekliņš. Mūsu atzinumi ir skatāmi tādā kontekstā, ka ūdens ir ieplūdis pa sijām, spraugām.

Respektīvi šī ēka ir bijusi kā siets. Ēkas īpašnieks nav nodrošinājis, lai ēkā ūdens neieplūstu. Kad notika avārija, nekavējoties rīkojāmies, izsūknējām ūdeni. Cik saprotu, tad, balstoties uz šīm veiktajām darbībām, uzskata, ka atzīstam savu vainu," sacīja "Rīgas ūdens" pārstāvis Sandris Vanzovičs.

Ja "Valsts nekustamie īpašumi" un "Rīgas ūdens" nespēs vienoties par zaudējumu atlīdzināšanu, gaidāmi tiesu darbi. Lorans gan atzīst, ka šobrīd nav iekrāti līdzekļi, lai arī pats vērstos tiesā.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu