Kremļa propagandists apgalvojis, ka amerikāņi lielākoties izvēlētos balsot par Putinu, nevis Baidenu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Regulārs Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļu komentētājs Jakovs Kedmi ceturtdien, 28. jūlijā, uzstājās raidījumā "Вечер с Владимиром Соловьевым" ("Vakars ar Vladimiru Solovjovu") un apgalvoja, ka Putina popularitāte pasaulē strauji pieaug, vēsta medijs "Insider".

Lai gan Putina popularitātes reitingi Krievijā ir strauji pieauguši, kopš viņš deva rīkojumu iebrukt Ukrainā, neizprovocētā kara dēļ ir cietusi viņa starptautiskā reputācija. Tomēr Kedmi Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļos pauda viedokli, ka Putins ir ievēlams Rietumvalstīs.

"Tika teikts, ka [Rietumi] uzvar propagandas karā, bet es par to neesmu tik pārliecināts," sacīja Kedmi. "Paskatieties uz jebkuru valsti Eiropā. Paskatieties uz Franciju: kurš ir populārāks - Makrons vai Putins?"

Pēc tam, kad citi komentētāji atbildēja uz jautājumiem, Kedmi izteica pieņēmumu, ka Krievijas līderis ir populārāks arī Vācijā, Itālijā un ASV nekā to pašreizējie līderi, vēsta "Daily Beast".

Kedmi sacīja, ka "Putins ir viens no nozīmīgākajiem līderiem".

"Ja rīt Putins paziņotu par savu kandidatūru uz ASV prezidenta amatu, kurš ASV varētu ar viņu sacensties popularitātes ziņā?"

Saskaņā ar "Daily Beast" sniegto informāciju ārpolitikas analītiķis Aleksandrs Kamkins atbildēja: "Un Tramps kļūtu par viņa viceprezidentu."

Lai gan ASV prezidenta Džo Baidena popularitātes reitingi šā mēneša sākumā noslīdēja līdz rekordzemam līmenim, pagājušajā mēnesī veiktā "Pew Research Center" aptauja liecina, ka Putina reputācija ir ievērojami sliktāka.

Saskaņā ar aptaujas datiem, kurā tika aptaujāts 3581 pieaugušais ASV iedzīvotājs, pozitīvais viedoklis par Putinu ir viencipara skaitlis. Tikai seši procenti aptaujāto norādīja, ka uzticas Krievijas līderim, ka viņš rīkojas pareizi attiecībā uz dažādiem pasaules procesiem. Tomēr 48 % aptaujāto ir pārliecināti, ka Baidens spēs darīt to pašu.

Kamkina neticamajam pieņēmumam, ka Tramps varētu būt Putina viceprezidents, sekoja Krievijas valsts televīzijas raidījumu vadītāja ierosinājums, ka Maskava varētu "pārvēlēt" Trampu ASV prezidenta amatā.

Ievērojama Kremļa propagandiste Olga Skabejeva izteica pieņēmumu, ka Krievijai ir spēks virzīt Trampu atpakaļ uz Balto namu, ja viņš nolemtu kandidēt.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu