VIDEO "Tas ir apkaunojums." Internetu "uzspridzina" video ar Norvēģijas amatpersonas izteikumiem Krievijas viesnīcā (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Norvēģijas Ārlietu ministrija pauda nožēlu pēc tam, kad internetā tika publicēts video, kurā redzams, kā darbiniece Norvēģijas konsulātā Murmanskā, Krievijā, piedauzīgi runā ar viesnīcas darbiniekiem un paziņo, ka viņa "ienīst krievus".

Video ieraksts sestdienas, 30. jūlija, rītā parādījās programmatūras "Telegram" kanālā "Mash".

Video var dzirdēt, kā sieviete paceļ balsi pret viesnīcas darbiniekiem. Pēc "Mash" vēstītā, iemesls bija konsulāta pārstāves neapmierinātība ar to, ka viņai tika lūgts pagaidīt, līdz tiks satīrīts paredzētais viesnīcas numurs.

"Mash" vēsta, ka video redzamā sieviete ir Elizabete Elingsena, kura kopš 2019. gada strādā Norvēģijas konsulātā Murmanskā.

"Esmu pieradusi pie tīriem numuriem, esmu no Skandināvijas. Nevis kā kāda krieviete, kurai vienalga par uzkopšanu," viņa sacīja. Sieviete arī apvainoja viesnīcas darbiniekus, sakot: "Šī viesnīca ir apkaunojums, un jūs, puiši, arī."

Pēc "Mash" teiktā, policija par notikušo jau sākusi izmeklēšanu. Var tikt ierosināta lieta par naida kurināšanu. Policija gan detalizētāk šo faktu nav komentējusi.

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova sacīja, ka "strādā pie tā, kā reaģēt uz šo nežēlīgo naida, nacionālisma un ksenofobijas aktu". "Šī pilsoņa izteikumi nepārprotami izskanēja naidā pret vienu tautību un nacionālo pārākumu," viņa sacīja.

Norvēģijas Ārlietu ministrija televīzijas kanālam RT atbildēja, ka nožēlo notikušo un risina šo jautājumu.

"Sievietes paustais nekādā veidā neatspoguļo Norvēģijas politiku vai tās iedzīvotāju attieksmi pret Krieviju un krievu tautu," norādīja ministrija.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu