FOTO ⟩ Pēc somu kutera nogrimšanas Tallinas līcī noplūdusi degviela. Notiek darbi, lai likvidētu piesārņojumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvalde/"Postimees"

Sestdien, 30. jūlijā, Tallinas līcī pie piestātnes Kakumē aizdegās un pēc tam nogrima somu kuteris. Šodien, 31. jūlijā, ar incidenta seku likvidēšanu nodarbojas policijas pārstāvji un glābēji, vēsta medijs "Postimees".

30. jūlijā ap pulksten 18.20 kuteris nogrima, kā rezultātā noplūda degviela. 31. jūlijā piesārņojuma zona lielā mērā ir ierobežota.

Foto: Pēc somu kutera nogrimšanas Tallinas līcī noplūdusi degviela. Notiek piesārņojuma likvidēšana

Pēc provizoriskiem datiem, negadījuma brīdī uz laivas atradās 12 tonnas degvielas. Daļa no tās ugunsgrēka laikā sadega, bet daļa palika kuģa cisternās. Pašlaik nav zināms, cik daudz degvielas varētu būt noplūdis.

Kā norāda Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvalde, iespējams, tik plāns piesārņojuma slānis izkliedēsies pats no sevis.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka sestdienas, 30. jūlija, pēcpusdienā Tallinas līcī, netālu no Kakumē ostas, aizdegās somu kuteris "Hooligan". Pēc dažām stundām kuteris nogrima, bet uz tā esošajiem cilvēkiem izdevās evakuēties.

Foto: Tallinas līcī aizdedzies un nogrimis kuteris "Hooligan"

Pēc Policijas un robežsardzes departamenta preses pārstāvja teiktā, plkst. 15.39 no mazās laivas tika saņemts ziņojums, ka notikusi tehniska kļūme. Drīz vien kļuva zināms, ka uz kutera ir izcēlies ugunsgrēks.

Saskaņā ar Glābšanas departamenta pārstāvja teikto, glābēji jau bija ieradušies pie degošā kutera.

Policijas un robežsardzes departamenta pārstāvis vēstīja, ka netālu no Kakumē ostas Tallinas līcī dega neliels kuteris. Uz kuģa atradās desmit cilvēki, kurus izdevās evakuēt.

Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja uz kutera esošā degviela. Tagad nogrimšanas vietā tiek uzstādīti pontoni, lai novērstu degvielas noplūdi.

Saskaņā ar "Postimees" lasītāja teikto, "Hooligan" ir viens no Somijas lielākajiem kuteriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu