Apturēta vienošanās par Latvijas un Krievijas pierobežas iedzīvotāju savstarpējo braucienu atvieglošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Agnese Gulbe/LETA

No pirmdienas, 1. augusta, ir apturēta Latvijas un Krievijas 2010. gada vienošanās, kas paredz abu valstu pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu. To nosaka valdības 14. jūlija lēmums.

Ārlietu ministrija skaidro, ka vienošanās 2010. gadā tika noslēgta nolūkā vienkāršot Latvijas un Krievijas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējos braucienus. Reaģējot uz Krievijas 24. februārī sākto iebrukumu Ukrainā, tika apturēta vīzu, tai skaitā pierobežas atļauju, izsniegšana Krievijas pilsoņiem visās Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs.

Tāpat tika ieviestas sankcijas pret Krievijas pilsoņiem un uzņēmumiem, kā arī tika izplatīts Ārlietu ministrijas aicinājums Latvijas iedzīvotājiem atturēties no braucieniem uz Krieviju. Pamatojoties uz Krievijas lēmumu slēgt Latvijas konsulātu Pleskavā, pierobežas atļauju izsniegšana vairs nav iespējama, jo tā bija vienīgā Latvijas diplomātiskā un konsulārā pārstāvniecības ārvalstīs, kas izsniedz šāda veida atļaujas Krievijas pilsoņiem.

Saeimas Ārlietu komisija, izvērtējot Latvijas un Krievijas vienošanās saturu un valsts iespējamo tiesisko rīcību attiecībā uz šo vienošanos, aicināja Ministru kabinetu apturēt tās darbību.

1. augusts kā noteikumu spēkā stāšanās datums, izvēlēts, ievērojot noteikumu projekta sagatavošanas un apstiprināšanas procedūras termiņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu