Konkursi un iespaidīgas balvas. "Maxima" vārdā internetā uzdarbojas krāpnieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Sociālajā tīklā "Facebook" populāra kļuvusi krāpnieku lapa, kas it kā mazumtirgotāja "Maxima" vārdā organizē konkursus un sola vērtīgas balvas. "Maxima" aicina cilvēkus būt vērīgiem un neuzķerties uz viltus lapu.

Krāpnieki ierakstos sola konkursu uzvarētājiem dāvāt iespaidīgas naudas balvas un lietotāju apmānīšanai un uzticības iegūšanai nekautrējas izmantot mazumtirgotāja logo. Kā novēroja TVNET, vienā no nu jau dzēstajiem ierakstiem izmantots foto ar it kā "Maxima" darbiniekiem, bet, meklējot attēlu ar "Google Lens", atklājās, ka ierakstam izmantota fotogrāfija no 2019. gadā rīkota Lielbritānijas pilsētas Daremas labdarības pasākuma.

Kā TVNET norādīja "Maxima" komunikācijas vadītāja Laura Bagātā, lai informētu par aktualitātēm un jaunumiem, "Maxima Latvija" komunikācijai ar klientiem izmanto daudzus kanālus, tajā skaitā arī sociālos tīklos.

"Ja runājam tieši par "Facebook" vietni, tad informējam, ka “Maxima Latvija” ir viens oficiāls "Facebook" konts, ko izmantojam komunikācijai. Kā viens no rādītājiem sociālā tīkla "Facebook" konta autentiskumam (līdzīgi kā "Instagram" tīklam) ir verifikācijas zīme blakus uzņēmuma nosaukumam, kas norāda uz profila patiesumu," norāda Bagātā.

"Regulāri sekojam līdzi, vai sociālajos tīklos neparādās kāds viltus profils, kas izplata informāciju uzņēmuma vārdā. Šādos gadījumos par to informējam konkrētā sociālā tīkla uzturētāju, attiecīgi sekojot ziņošanas mehānismiem.

Ir bijuši arī gadījumi, kad uzņēmuma vārdā tiek izsludināts kāds konkurss, kas piesaista sekotājus viltus profilam.

Par to parasti informējam arī oficiālajā mājas lapā vai savos sociālo tīklu profilos. Ja klienti saskaras ar šādiem viltus paziņojumiem, vai ir paziņojumi vai sociālo tīklu profili, kas rada šaubas par profila autentiskumu, lūdzam klientus par to informēt uzņēmumu, rakstot uz info@maxima.lv," informē uzņēmumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu