VIDEO ⟩ "Krievu karakuģi, ejiet na*uj!" Ralfa Eilanda ukraiņu draugs Vova uz skatuves izpelnās skaļas ovācijas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājā norisinājās festivāls "Summer Sound", kas pulcēja vairākus tūkstošus cilvēku. Uz skatuves kāpa arī mūziķis Ralfs Eilands un viņam pievienojās ukraiņu draugs Volodimirs Birjukovs, kurš izpelnījās skaļas ovācijas.

Turot rokās Ukrainas karogu, Eilanda draugs Vova kliedza: "Krievu karakuģi, ejiet na*uj!" Viņam pievienojās skaļais pūlis, paužot ovācijas un atbalstu. Šis citāts ir no incidenta Ukrainai piederošajā Čūsku salā. Ar šādiem vārdiem uz okupantu aicinājumu padoties atbildēja Ukrainas robežsargi. 

Ar video cilvēki aktīvi dalās sociālajos tīklos, paužot atbalstu.

Šo citātu izmanto arī citviet, piemēram, šī gada sākumā televīzijas skatītāji bija sajūsmā par TV sejas džemperi, kuru rotāja minētais citāts.

Volodomirs ir ukraiņu žurnālists, kurš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā apmeties uz dzīvi Latvijā,  lai Ukrainas Kultūras ministrijas uzdevumā piedalītos dažādu pasākumu organizēšanā un informētu sabiedrību par notiekošo Krievijas agresijas plosītajā valstī.

Eilands bieži vien publicē fotogrāfijas kopā ar savu draugu Vovu, rādot viņam Rīgu. 

Eilands ir aktīvs pilsonis, kurš iesaistās dažādos politiskos procesos un skaļi pauž savu viedokli. 25. februārī laukumā pie Rīgas Kongresu nama notika koncerts "Ukrainas brīvībai", kuru rīkoja Eilands un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Valsts prezidents Egils Levits pauda pateicību par mūziķa pilsoniskā un patriotisku stāju, apņēmību, kopā sapulcinot mūziķus un cilvēku tūkstošus, lai paustu Latvijas atbalstu ukraiņu tautas cīņai par savas valsts brīvību, nosodījumu Krievijas karam pret Ukrainu.

Par to, kā pēc divu gadu pārtraukuma aizvadīts festivāls "Summer Sound", piedāvājam aplūkot otrās dienas apmeklētāju foto.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu