Rīgas seniori palīdzēs Ukrainas bēgļiem iekļauties sabiedrībā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Alonafoto/ Shutterstock

Lai atbalstītu kara Ukrainā bēgļus, biedrība "Latvijas Senioru kopienu apvienība" (LSKA) uzsākusi īstenot projektu, kura mērķis ir palīdzēt no kara bēgošajiem cilvēkiem iekļauties sabiedrībā.

Lai palīdzētu Ukrainas kara bēgļiem labāk adaptēties mūsu sabiedrībā, LSKA ar Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra finansiālu atbalstu Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros uzsākusi īstenot projektu "Rīgas seniori kopā ar Ukrainas bēgļiem".

Kā norāda LSKA valdes priekšsēdētājas vietniece Lilita Kalnāja, daudzi seniori no agras bērnības un arī no vecāku stāstiem labi atceras Otrā pasaules kara šausmas, un tādēļ ar jo lielāku līdzcietību ir gatavi palīdzēt bēgļiem no kara plosītās Ukrainas.

"Ir svarīgi, lai šie cilvēki justos Latvijā gaidīti, tādēļ darīsim visu, lai palīdzētu bēgļiem no Ukrainas iekļauties mūsu sabiedrībā un labāk iejusties Rīgā. Jau esam aicinājuši viņus apmeklēt starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2022" pasākumus Rīgā, un uz mūsu ukraiņu draugiem tie atstāja tiešām spilgtu iespaidu un raisīja pozitīvas emocijas," stāsta Kalnāja.

Viņa turpina: "Lai palīdzētu labāk integrēties Latvijas sabiedrībā, notiks arī Sarunu klubi, kuros piedalīsies Ukrainas un Rīgas seniori kopā ar savām ģimenēm. Savukārt Latvijas kultūrvides labākai iepazīšanai organizēsim ekskursijas Kurzemē, Rundālē un Siguldā, kopā apmeklēsim arī Lībiešu krastu. Tāpat paredzēta tikšanās ar mazākumtautību nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, kā arī pasākums "Lībieši Latvijā", kurā kopā klausīsimies Rīgas lībiešu dziesmu ansambļa "Līvlist" koncertu un baudīsim lībiešu nacionālos ēdienus. LSKA patvēruma meklētājiem no Ukrainas organizēs arī latviešu valodas pamatu apgūšanu, kā arī sagatavos un izdalīs valodas apguves metodiskos materiālus."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu